To Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ήταν το μόνο από όλα τα μουσεία της χώρας, η επισκεψιμότητα του οποίου παρουσίασε αύξηση, κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα του έτους.

Σύμφωνα την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων που διενεργείται από το 1970 από το Υπουργείο Πολιτισμού, το μήνα Ιανουάριο το Αρχαιολογικό Μουσείο Κρήτης σημείωσε αύξηση των επισκεπτών κατά 43,7%.

Σε πραγματικούς όρους τα ποσοστά αυτά δείχνουν αύξηση των ατόμων που βρέθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο από 595 για το Ιανουάριο του 2010, σε 855 άτομα για το αντίστοιχο μήνα του 2011.

Η ανοδική αυτή  τάση  έχει και υλικό αντίκρισμα καθώς οδήγησε και σε αντίστοιχη αύξηση των εισπράξεων, που αποτελεί γενικά σημαντική παράμετρο για τη λειτουργία και συντήρηση των μουσείων.

Η αύξηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την παρατηρούμενη μείωση  της  επισκεψιμότητας σε όλα  τα μουσεία ανά την επικράτεια, με εκείνο της Ακρόπολης να μην ξεφεύγει από την ίδια παρατήρηση, καθώς το εν λόγω μουσείο υπέστη μείωση στους επισκέπτες του που άγγιξε το ποσοστό του 39,4%.

Συνολικά, τα αποτελέσματα της Έρευνας Κίνησης Μουσείων έδειξαν μείωση των επισκεπτών των μουσείων κατά 29% και αντίστοιχη μείωση των εισπράξεων κατά 31,3%.

Ευνοϊκοί οι αριθμοί και για την Κνωσό

Το ίδιο θεαματική ήταν και η αύξηση των ατόμων που επισκέφτηκαν το φετινό Ιανουάριο την Κνωσσό, καθώς στον αρχαιολογικό χώρο βρέθηκαν 3590 άτομα ενώ πέρυσι μόλις 2049.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook