Με τη δωρεά ραφιών τοποθέτησης φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο Μαλεβιζίου, ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος στήριξης των κοινωνικών ιατρικών δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ευχαρίστησε τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου για την ευγενική χειρονομία τους, ενώ παράλληλα ευχήθηκε σύντομα να πάψει να υπάρχει ανάγκη λειτουργίας τέτοιων δομών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στήριξης, χρηματοδοτείτε από το ειδικό κεφάλαιο του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου που συγκεντρώνεται τα τελευταία χρόνια, με στόχο να βοηθήσει το έργο των εθελοντών ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και ειδικών του τομέα υγείας, στις κοινωνικές δομές των δήμων.

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος, θα παραδοθεί προς χρήση ο εξής εξοπλισμός:

Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Ηρακλείου: Ένας καρδιογράφος, ένα παιδικό πιεσόμετρο και ένα πιεσόμετρο ενηλίκων, καθώς και ένα διαφανοσκόπιο.

Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Φαιστού: Ένας απινιδωτής και ένα ιατρικό κρεβάτι.

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαλεβιζίου: Ένας καρδιογράφος, ένας απινιδωτής, ένα γυναικολογικό τραπέζι, φορητός φωτισμός χειρουργείου και ένας υγρός κλίβανος.

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων: Έξι «κόκκινα κουμπιά», οι ειδικές δηλαδή συσκευές άμεσης ειδοποίησης, που έχουν μαζί τους άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Περιφέρεια Κρήτης: Διπλή, δυναμική ιστοσελίδα, που θα ενημερώνει για το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας και της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας, ενώ θα παρέχει και γενικότερες πληροφορίες για την προληπτική ιατρική.

Παράλληλα, ο παραπάνω εξοπλισμός θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από τους ιατρούς του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου στις εξορμήσεις που πραγματοποιούν κάθε χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ρ. Ο. Ηρακλείου Μανόλης Φούμης, οι παραδόσεις θα γίνουν στην επετειακή εκδήλωση των 50 ετών δράση του Ομίλου, στις 26 Μαρτίου, στις 20:00, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook