Τα πράγματα στο παραδοσιακό online gaming ανατράπηκαν οριστικά, καθώς όταν έχεις 120.000 ανθρώπους να προσπαθούν να κατευθύνουν τον ίδιο χαρακτήρα του Pokemon τα πράγματα μπορούν να γίνουν τελείως απογοητευτικά. 

Καλωσορίσατε λοιπόν στο «Twitch Plays Pokemon», που λανσαρίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου επιτρέποντας στους χιλιάδες χρήστες του Twitch να χειριστούν ταυτοχρόνως τον βασικό ήρωα του «Pokemon Red» μέσω τροποποιημένης εκδοχής του θρυλικού videogame που εμφανίστηκε στο chat της ιστοσελίδας!

Η επιτυχία του κοινωνικού πειράματος οδήγησε σε άφθονη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, εκατομμύρια views, ενώ στον κολοφώνα του περισσότεροι από 120.000 χρήστες έπαιζαν το ιδιαίτερο από κάθε άποψη παιχνίδι ταυτοχρόνως. 

Κι αυτό γιατί ο ήρωας κινούταν με ταχύτητες χελώνας, καθώς κάθε του βήμα ήταν συνισταμένη των πλήκτρων κατεύθυνσης που πατούσαν ταυτοχρόνως χιλιάδες χρήστες! Να το ξαναπούμε: η κίνηση του βασικού χαρακτήρα γινόταν μέσω της ταυτόχρονης πληκτρολόγησης των κουμπιών κίνησης (βελάκια) που πατούσαν οι παίκτες στο chat room της ιστοσελίδας.

\"\"

Και βέβαια κάθε παίκτης είχε τη δυνατότητα να επιλέξει mode: στην «αναρχία», η κατεύθυνση του χαρακτήρα εφαρμοζόταν αυτόματα, ενώ στην επίπονη «δημοκρατία» η κίνηση βασιζόταν στη δημοφιλέστερη επιλογή χιλιάδων χρηστών σε μια περίοδο ψηφοφορίας 30 δευτερολέπτων! 

\"\"

Βλέποντας βέβαια τον χαρακτήρα να κινείται πράγματι στο mode «αναρχία» και να παραπαίει στη «δημοκρατία», η ροπή προς τον άναρχο χειρισμό ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του πάναπλου coin-up παιχνιδιού, που χρειάστηκε με αυτό τον τρόπο χειρισμού 16 ολόκληρες μέρες (και 7 ώρες, 45 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα φυσικά) για να ολοκληρώσει ο βασικός ήρωας AJDNNW (γνωστός και ως Andrew ή A.J.) την online περιπέτειά του. 

\"\"

Πλέον νέες περιπέτειες του Twitch Plays Pokemon είναι διαθέσιμες και αν έχετε γερά νεύρα, ώρα να τις δοκιμάσετε. Επίσης, το Twitch έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά στατιστικά του περίεργου αυτού κοινωνικού πειράματος, μοναδικού στην επικράτεια του gaming. 

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι συντονίστηκαν λοιπόν στο livestream του παιχνιδιού (1.165.140, για να είμαστε ακριβείς), σημειώνοντας αργή (πολύ αργή) πρόοδο στο κλασικό videogame του αλλοτινού Game Boy ένα βελάκι τη φορά. Όσο για το stream, συγκέντρωσε περισσότερα από 36 εκατομμύρια views, κάτι που θα είναι στα σίγουρα κάποιο είδος ιντερνετικού ρεκόρ! 

\"\"

Όσο για τις εντολές κίνησης που πατήθηκαν, ανήλθαν στο αστρονομικό νούμερο των 122 εκατομμυρίων, με περισσότερους από 121.000 χρήστες να το παίζουν ταυτοχρόνως και άλλους 9 εκατομμύρια να τους παρακολουθούν. 

Το φαινόμενο Twitch Plays Pokemon ολοκλήρωσε λοιπόν το «Pokemon Red» και χιλιάδες χρήστες είναι τώρα πίσω για να δοκιμάσουν την τύχη τους στο «Pokemon Crystal». Μην το χάσετε! 



newsbeast.gr



Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook