Στη συζήτηση μας με τον 29χρονο Δημήτρη, αναδείχτηκαν υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί νέοι και νέες, στη σύγχρονη κοινωνία, και τα οποία αφορούν διαχωρισμούς που συνδέονται, αμιγώς, με την εμφάνιση και την εξωτερική παρουσία των ατόμων.

Δημήτρη, έχεις σπουδάσει κάτι;
Όχι, δεν κατάφερε να σπουδάσω … πήγα μέχρι το Λύκειο αλλά δεν πέρασα πουθενά και μετά τα παράτησα. Τώρα, μετανιώνω βέβαια γιατί περνάω δύσκολα…

Τι εννοείς όταν λες ότι περνάς δύσκολα;
Κοιτάξτε, μετανιώνω που δεν έκανα προσπάθεια να δώσω ξανά εξετάσεις, μήπως έμπαινα σε κάποια σχολή … έτσι, μπορεί να είχα σήμερα την ευκαιρία να εργαστώ κάπου … διαφορετικά, μπορεί να μη βρω ποτέ δουλειά … έχω αγανακτήσει με την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων.

Ανέφερες ότι δυσκολεύεσαι να βρεις εργασία και οφείλεται στην αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Που βασίζεται αυτό;
Έχει να κάνει με ένα θέμα που με κυνηγάει από τότε που ήμουν μικρό παιδί, από το σχολείο ακόμα … και συνεχίζει να μου δημιουργεί προβλήματα και να με ταλαιπωρεί.

Μήπως θα ήθελες να μιλήσεις περισσότερο για το θέμα αυτό;
Για να σας δώσω να καταλάβετε, έχει σχέση με τα κιλά μου. Όταν μίλησα πριν για το σχολείο, εννοούσα τους συμμαθητές που με σχολίαζαν και με κορόιδευαν συνεχώς … πίστευα όμως ότι με τα χρόνια αυτό θα άλλαζε … δυστυχώς, έκανα μεγάλο λάθος… κάποια πράγματα δεν αλλάζουν εύκολα.

Τι σε κάνει να έχεις αυτή την άποψη;
Ψάχνω συνεχώς για εργασία αλλά συνέχεια συναντάω παρόμοια αντιμετώπιση. Με απορρίπτουν.

Θεωρείς, δηλαδή, ότι τα περιττά κιλά δημιουργούν προβλήματα στην επαγγελματική σου αποκατάσταση;
Ναι βέβαια, είμαι σίγουρος γι’ αυτά που σας λέω. Με απορρίπτουν από τις δουλειές λόγω των κιλών μου. Μερικοί μου το λένε κατάμουτρα, άλλοι μου το δείχνουν με το ύφος τους και κάποιοι άλλοι βρίσκουν χίλιες δυο δικαιολογίες για να με αποφύγουν. Θα σας αναφέρω μερικά παραδείγματα που κάνουν μπαμ ότι δεν με επέλεξαν εξαιτίας των κιλών μου.

Όπως θέλεις, αν και δεν σε αμφισβητώ;
Όχι, απλά για να βγάλετε συμπεράσματα κι εσείς .Τις προάλλες, είχα πάει σ’ ένα μαγαζί που ζητούσαν σερβιτόρο αφού είχα κλείσει ραντεβού τηλεφωνικά … ε, μόλις πήγα και με είδαν από κοντά, άρχισαν να κοιτάζονται, και απλά μου είπαν ότι βρήκαν άλλον. Το ίδιο συνέβη και σε μία άλλη εργασία που πήγα για αποθηκάριος … μου είπαν ξεκάθαρα ότι εκεί πέρα θέλουν η δουλειά να βγαίνει γρήγορα χωρίς καθυστερήσεις.

Flashnews.gr/ Γιώργος Σαριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook