Έρευνα σε βάρος αξιωματικού της κυπριακής αστυνομίας διεξάγει ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής που διορίστηκε από τον γενικό εισαγγελέα της Κύπρου, με αφορμή πληροφορίες και καταγγελίες για κακόβουλη συμπεριφορά έναντι συγγενικών προσώπων της πρώην γυναίκας του.

Ο αξιωματικός, παρά την έρευνα που γίνεται εναντίον του, παραμένει σε νευραλγικό πόστο στο αρχηγείο αστυνομίας.

Ο αξιωματικός ήθελε να εκδικηθεί τη πρώην σύζυγό του, με την οποία χώρισαν από δική του υπαιτιότητα, αφού τον είχε κάνει τσακωτό με άλλη γυναίκα, γνωστή στην οικογένεια.

Λόγω της θέσης του, μπορούσε να διοχετεύει πληροφορίες στα διάφορα τμήματα της αστυνομίας προωθώντας έρευνες εναντίον συγγενών της πρώην γυναίκας του με στόχο να την εκδικηθεί.

Όπως φαίνεται το επιχείρησε αρκετές φορές, ενώ σε μια περίπτωση οι ενέργειές του ήταν σε γνώση και της ηγεσίας της αστυνομίας.

Πρώτος στόχος του αξιωματικού ήταν ο αδελφός της πρώην συζύγου του, για τον οποίο διοχέτευσε «πληροφορίες» ότι ασχολείται με παιδική πορνογραφία.

Η «πληροφορία» αξιοποιήθηκε από συναδέλφους του αξιωματικού, οι οποίοι πήγαν στο δικαστήριο και ζήτησαν ένταλμα σύλληψης και έρευνας εναντίον του.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε και δεν ενέκρινε το ένταλμα. Ο αξιωματικός δεν πτοήθηκε και ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα και να κληθεί ο πρώην κουνιάδος του για ανάκριση.

Στόχος ήταν να ταλαιπωρηθεί ο ίδιος αλλά και να αναστατωθεί η πρώην σύζυγός του.

Δεύτερος στόχος ήταν η θεία της πρώην γυναίκας του, για την οποία έδωσε «πληροφορίες» ότι εμπορεύεται γυαλιά «μαϊμού» από τα κατεχόμενα τα οποία πουλάει ως αυθεντικά σε πολύ ψηλές τιμές στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Με οδηγίες του αξιωματικού, κλιμάκιο της αστυνομίας μετέβη στο κατάστημα που διατηρεί η γυναίκα και το έκανε άνω – κάτω, προχωρώντας και σε κατάσχεση γυαλιών για έρευνα.

Η έρευνα απέδειξε ότι τα γυαλιά ήταν γνήσια και δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις «πληροφορίες».

Τρίτος στόχος ήταν άνδρας με τον οποίο διατηρεί σχέση η πρώην σύζυγος του αξιωματικού. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπηρετεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας σε μη αστυνομικά καθήκοντα.

Ο αξιωματικός κανόνισε ώστε να είναι επόπτης συγκεκριμένο βράδυ κατά το οποίο ήταν υπηρεσία και ο φίλος της πρώην συζύγου του.

Στο πλαίσιο του ελέγχου που έκανε ο αξιωματικός ερεύνησε και την υπηρεσία του φίλου της πρώην συζύγου και τον κατήγγειλε γιατί δήθεν κοιμόταν εν ώρα υπηρεσίας.

Η υπόθεση έγινε ανέκδοτο στη κυπριακή αστυνομία και καταγγέλθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο οποίος απευθύνθηκε στον γενικό εισαγγελέα ζητώντας διορισμό ποινικού ανακριτή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook