Μία περιουσία πρέπει να έχει κανείς για να νοικιάσει διαμέρισμα στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο διατηρεί τα υψηλότερα ενοίκια στον κόσμο.

Σύμφωνα με την κατάταξη, που δημοσιοποίησε η συμβουλευτική εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού ECA International και αναδημοσιεύει το CNBC, ένα άδειο διαμέρισμα με τρεις κρεβατοκάμαρες, σε μία περιζήτητη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, νοικιάζεται 11.440 δολάρια το μήνα.

Το ποσό αυτό μπορεί να είναι κατά 1% μειωμένο σε σχέση με πέρυσι, αλλά είναι το διπλάσιο συγκριτικά με το ενοίκιο ενός παρόμοιου ακινήτου στη Σιγκαπούρη, που κυμαίνεται γύρω στα 5.630 δολάρια μηνιαίως.

\"\"

Την πρώτη πεντάδα του καταλόγου με τις πόλεις με τα ακριβότερα ενοίκια συμπληρώνουν η Μόσχα, το Καράκας, η Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

\"\"

Η Ασία κυριαρχεί στις πρώτες δέκα θέσεις με τέσσερις πόλεις. Εκτός από το Χονγκ Κονγκ,  το Τόκιο, η Σιγκαπούρη και η Σαγκάη βρίσκονται στην 7η, 8η και 9η θέση αντιστοίχως.

\"\"

Στο Τόκιο, τα ενοίκια έχουν αυξηθεί περίπου 6% ( με βάση το εγχώριο νόμισμα) τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς έχει επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην αγορά ακινήτων παράλληλα με την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ωστόσο, η πτώση του γεν συνεπάγεται μείωση 15% του κόστους ενοικίασης ενός διαμερίσματος με τρεις κρεβατοκάμαρες με βάση το δολάριο, σύμφωνα με την ECA.

Οπως και να έχει πάντως, o μέσος όρος ενοικίου για ένα διαμέρισμα με τρία υπνοδωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας είναι 3.600 δολάρια ενώ στον υπόλοιπο κόσμο γύρω στα 3.000 δολάρια.

Η Μόσχα παραμένει η ακριβότερη πόλη στην Ευρώπη για να νοικιάσει κανείς σπίτι και η δεύτερη πιο ακριβή παγκοσμίως. Οσον αφορά στη Γηραιά Ηπειρο, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Λονδίνο, η Ζυρίχη (12η παγκοσμίως) και η Γενεύη (14η παγκοσμίως).

\"\"

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook