Περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε τουρκικό δουλεμπορικό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες - Γιατί άνοιξαν πυρ οι άντρες του Λιμενικού - Στο «Σκυλίτσειο» της Χίου νοσηλεύονται μία 19χρονη, ένας 30χρονος και ένας 45χρονος
Άγρια καταδίωξη τουρκικού δουλεμπορικού σκάφους από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άντρες του Λιμενικού που περιπολούσαν εντός της ελληνικής χωρικης θάλασσας εντόπισαν ένα τουρκικό ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν 16 λαθρομετανάστες, μαζί με τον Τούρκο διακινητή. Το σκάφος του Λιμενικού προσπάθησε να προσεγγίσει το δουλεμπορικό όμως ο Τούρκος κυβερνήτης του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Έπειτα από καταδίωξη στην περιοχή των Οινουσσών, κοντά στο νησί της Χίου, το πλωτό του ΛΣ κατάφερε να προσεγγίσει το τουρκικό δουλεμπορικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, ο χειριστής του ταχύπλοου προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού. Αντιδρώντας, οι λιμενοφύλακες έριξαν προειδοποιητική βολή στον αέρα για εκφοβισμό. Ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει και προσπάθησε να αναπτύξει ταχύτητα. Τότε, όπως αναφέρουν οι υπάρχουσες πληροφορίες, οι άντρες του Λιμενικού πυροβόλησαν τη μηχανή του ταχύπλοου. Κατα την εκδοχή που διακινείται από το Λιμενικό κάποιες από τις σφαίρες εξοστρακίστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο των δουλεμπόρων: Μία 19χρονη, ένας 30χρονος και ένας 45χρονος.

Η πληροφορία ότι οι άντρες του Λιμενικού πυροβόλησαν όταν οι λαθρομετανάστες προσπάθησαν να διαφύγουν διερευνάται από τους αξιωματικούς του Λιμενικού πο διενεργούν προανάκριση.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο της Χίου. Τα τραύματά της 19χρονης, του 30χρονου και του 45χρονου χαρακτηρίζονται ελαφρά, σύμφωνα με ιατρικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το protothema.gr.

protothema.gr