Και η ΕΛ.ΑΣ στο Ρέθυμνο συμμετείχε ενεργά στο Καρναβάλι με στόχο όχι όμως τη διασκέδαση, αλλά την διαφύλαξη της ασφαλούς διασκέδασης των 70.000 ατόμων που τίμησαν φέτος τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Κατά το χρονικό διάστημα των εορτών της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρα στο Ρέθυμνο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 101 προσαγωγές ατόμων, 9 από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ βεβαιώθηκαν 242 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας και ελέχθησαν 752 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά, την πρόληψη κλοπών και λοιπών αδικημάτων σε βάρος πολιτών, τη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων, τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και το παρεμπόριο.

Βεβαιώθηκαν, συνολικά 242 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ελέχθησαν 752 άτομα, προσήχθησαν 101 άτομα και συνελήφθησαν 9.

Επισημαίνεται ότι, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Απόκρεω συμμετείχαν 70.000 άτομα, ενώ ο αριθμός των οχημάτων που επισκέφθηκαν την πόλη του Ρεθύμνου, ξεπερνά τον αριθμό των 9.000. Τονίζεται ότι δεν καταγγέλθηκαν, αδικήματα σχετικά με κλοπές σε βάρος πολιτών και γενικότερα αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας

Το κύριο χαρακτηριστικό της διενέργειας συστηματικών ελέγχων και ερευνών, είναι η αυξημένη αστυνομική παρουσία και η συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.