Μια προσωπική τραγωδία ζει τα τελευταία χρόνια ο Al Bano, ο διάσημος Ιταλός τραγουδιστής που πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Γιάννη Πλούταρχο και έκαναν μαζί επανεκτέλεση γνωστών επιτυχιών. Η κόρη του αγνοείται εδώ και 17 χρόνια χωρίς να έχει δώσει κανένα ίχνος ζωής! Η Ylenia Maria Sole Carrisi γεννήθηκε στη Ρώμη στις 29 Νοεμβρίου του 1970 και είναι η πρωτότοκη κόρη του Ιταλού τραγουδιστή, Albano Carrisi και της Romina Power, κόρης του Χολιγουντιανού γόη, Tyron Power και της ηθοποιού, Linda Christian. Η Ylenia εξαφανίστηκε κάτω από μυστήριες συνθήκες μετά από μια επίσκεψή της στην Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα στις 6 Ιανουαρίου του 1994.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, η Ylenia έφτασε στην Νέα Ορλεάνη και κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Le Dale», μια βρώμικη «τρύπα» στην κεντρική συνοικία της πόλης που μάζευε τους άστεγους, τους πλανόδιους μουσικούς, όσους μισούσαν τις πολλές ερωτήσεις και όσους μπορούσαν να δώσουν νένα εικοσαδόλαρο για να μην πεθάνουν από το κρύο. Δεν ήταν όμως μόνη της, καθώς την συνόδευε ο 54χρονος έγχρωμος κορνετίστας, Alexander Masakela. «Έφευγαν κάθε πρωί γύρω στις 10 και γύριζαν στις 6:30.

\"\"Κλείνονταν στο δωμάτιο και ήταν πάρα πολύ ήσυχοι. Ούτε περίεργοι θόρυβοι, ούτε παράξενες μυρωδιές. Η κοπέλα φαινόταν καλοαναθρεμμένη και ντροπαλή. Τον λογαριασμό τον πλήρωνε κάθε μέρα ο άντρας- είχε πενηνταδόλαρα και εκατοσταδόλαρα. Μάλλον του τα’ δινε εκείνη…» δήλωσε η Cyndee Dale, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου. Όλα αυτά μέχρι το πρωινό της 6ης Ιανουαρίου 1994. Εκείνη την ημέρα, όπως κάθε μέρα η ντροπαλή Ylenia μακρύ λουλουδάτο φόρεμα και ένα jacket πέρασε χαμογελώντας και μουρμούρισε ένα «γεια» στην ρεσεψιόν. «Μπορεί να λείψω για κάνα δυο μέρες» πρόσθεσε. Δεν την ξαναείδε κανείς.

Κατά τα φαινόμενα ο Alexander Masakela έμεινε στο δωμάτιο μέχρι τις 14 Ιανουαρίου-τότε τον έδιωξαν κακήν κακώς όταν επιχείρησε να πληρώσει το λογαριασμό με travels checks της Ylenia. Έφυγε αφήνοντας πίσω τα πράγματά της: το σακίδιό της, ρούχα, ταυτότητες, έγγραφα.

Μια παράξενη μαρτυρία ήρθε να ταράξει τα νερά. Το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου, ο Albert Cordova, ένας φρουρός ασφάλειας στο πάρκο δίπλα στον Μισσισσιππή, είχε δει τα μεσάνυχτα μια ξανθιά κοπέλα με μακρύ λουλουδάτο φόρεμα και jacket, να κάθεται δίπλα στην προβλήτα και να χαζεύει το ποτάμι. Της ζήτησε να απομακρυνθεί, εκείνη κούνησε το κεφάλι της, μουρμούρισε κάτι ακαταλαβίστικο («εγώ ανήκω στο νερό έτσι κι αλλιώς» ή κάτι παρόμοιο) σηκώθηκε όρθια και βούτηξε στο νερό.

Ξαφνικά το ρεύμα δυνάμωσε και ένα μικρό πλοιάριο φάνηκε στη στροφή σηκώνοντας μικρά κύματα. Το κορίτσι πανικοβλήθηκε και άρχισε να φωνάζει «βοήθεια». Μια, δυο, τρεις φορές. Μετά δεν ξαναβγήκε. Η ακτοφυλακή έψαξε, αλλά δεν κατάφερε να βρει ούτε τα ρούχα της κοπέλας, ούτε το σώμα της, που μπορεί κιόλας να είχε ξεβραστεί στη θάλασσα. Ο φρουρός είδε την φωτογραφία της Ylenia, όμως δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει. Ήταν νύχτα, φορούσε γυαλιά και ήταν και 70 χρόνων.

Ο Masakela συνελήφθει αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων που να τον συνδέουν με την εξαφάνιση της Ylenia. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ο Alexander Masakela δεν ήταν κακός και είχε τον «τρόπο» του με τις γυναίκες. Στο σινάφι του τον φώναζαν «βασιλιά του βουντού»… Παράξενο; Μπορεί; Αλλά το βουντού-η μυστική μαύρη μαγεία της Ορλεάνης που στάζει στις μουσικές, στους βάλτους της και τις υγρές νύχτες της- δεν είναι το μόνο παράξενο σε μια πόλη όπου κάθε χρόνο «ρουφάει» μες τα πολυάνθρωπα στενά της καμιά χιλιάδα ανθρώπους. Άλλωστε όπως λένε και οι ντόπιοι «εδώ, όποιος θέλει να χαθεί, χάνεται».

Η εξαφάνιση της Ylenia Carrisi συγκλόνισε την Ιταλία. Έπειτα από 30 χρόνια γάμου, ο Al Bano και η Romina χώρισαν και τράβηξαν άλλους δρόμους. Ο τραγουδιστής πιστεύει την μαρτυρία του φρουρού ασφαλείας και θεωρεί πως η κόρη του είναι νεκρή, ενώ η Romina Power πιστεύει πως η Ylenia είναι ακόμα ζωντανή και την περιμένει να γυρίσει.

gossip-tv

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook