Υλικά

• 150 γρ. λευκός ταραμάς
• 230 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού (ζυγισμένη αφού τη μουλιάσουμε σε νερό και τη στίψουμε)
• 80 γρ. αλεύρι
• 3 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
• 50 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 1 κ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
• πιπέρι (ανάλογο)
• παρθένο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Βάζουμε τον ταραμά για 2 λεπτά σε χλιαρό νερό και στη συνέχεια χύνουμε το νερό και τον ξεπλένουμε. Σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε μπασίνα (λεκάνη), ρίχνουμε τον ταραμά, το ψωμί και τα κρεμμύδια και ξεκινάμε το ζύμωμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη και να μην σπάνε οι κεφτέδες στο τηγάνισμα.

Αφού τα ζυμώσουμε, πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο στους 170ο C μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.