Πράξη έκαναν την δέσμευση τους, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Δύναμη Πολιτών», να συγκροτήσουν μέσα από το διάλογο και την αλληλεπίδραση με κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και πολιτισμικούς φορείς το πρόγραμμα του συνδυασμού τους.

Η αρχή έγινε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του κ. Σωκράτη Βαρδάκη, μέλη της διοίκησης και προέδρους των σωματείων.

Η πρώτη επαφή ήταν γόνιμη και έγινε σε θετικό κλίμα, με τον κ. Βασίλη Λαμπρινό να χαρακτηρίζει ως «συμβούλους» του δήμου τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, τόσο ο κ. Λαμπρινός όσο και ο κ. Βαρδάκης, μίλησαν για την ανάγκη ενός ισχυρού δικτύου αλληλεγγύης το οποίο θα παρέχει υλικά και άυλα αγαθά, όπως αυτό της γνώσης, και έδωσαν το στίγμα ότι συγκροτημένες ενέργειες πρέπει να γίνονται για την ανακούφιση οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

«Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποι που «έχουν πέσει κάτω»» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινός.

Ο κ. Βαρδάκης έκανε αναφορά στο κοινωνικό έργο που επιτελεί εδώ και καιρό το Ε.Κ.Η με την παροχή βοήθειας σε πάνω από 300 οικογένειες οι οποίες, βάση φορολογικών δηλώσεων, έχουν πραγματική ανάγκη.

Πάγια θέση της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Δύναμης Πολιτών» είναι ότι θα πρέπει να γίνει μια ενδελεχής καταγραφή των ευπαθών ομάδων , και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε αυτό.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου έδωσε την δραματική εικόνα που επικρατεί στον εργασιακό κόσμο με αναφορά στα τεράστια ποσοστά ανεργίας, αλλά και στην εκτεταμένη ανασφάλιστη εργασία. Όπως είπε, μόνο στην Κρήτη, η ανεργία σε ηλικίες άνω των 25 ετών αγγίζει το 30% , ενώ η ανασφάλιστη εργασία φθάνει το 29,5%. Σχολιάζοντας ο κ. Λαμπρινός είπε:
«συμφωνούμε καταρχήν ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε εργολαβίες του δήμου πρέπει να ασφαλισμένοι και να τηρούνται όλα τα ειδικά μέτρα ασφαλείας στον χώρο της εργασίας τους».

Η κατάσταση σύγχυσης που επικρατεί στο χώρο της υγείας και ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους, επίσης , στηλιτεύτηκε από τον κ. Βαρδάκη. Ο Γρηγόρης Πασπάτης, υπογράμμισε την ανάγκη τα ακριβά φάρμακα να δίνονται από τα κρατικά νοσοκομεία ενώ ο Πέτρος Ινιωτάκης σημείωσε ότι: «ήρθαμε για να δώσουμε το μήνυμα της συνεχούς διαβούλευσης και επαφής . Στόχος μας είναι ένα Ηράκλειο το οποίο καταρχήν θα αρέσει σε εμάς , τους κατοίκους της πόλης.»

Ο γ.γ. του Ε.Κ.Η Στέλιος Βοριάς τόνισε ότι: «δημότης είναι και το παιδί που δουλεύει στο δήμο, και το οποίο πρέπει να δουλεύει με ασφάλεια και ένσημα».

Εκπροσωπώντας του οικοδόμους, ο κ. Μαρίνος Τζανάκης μίλησε για τα σαρωτικά ποσοστά ανεργίας ανάμεσά στους συναδέλφους του, ενώ, ο πρόεδρος του Σωματείου Τύπου και Χάρτου, Τάσος Κωνσταντινίδης, είπε ότι: «μια δημοτική αρχή πρέπει να είναι προσιτή στους δημότες».

Ο Γιώργος Αρετίνης, πρόεδρος του Συνδέσμου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, επεσήμανε ότι είναι σε επιφυλακή για την υπογραφή της νέας σύμβασης εργασίας έως τέλος Μαρτίου, διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα κατά την τουριστική περίοδο.

Τέλος, όλοι οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν στην ελλειμματική καθαριότητα της πόλης και την ανάγκη αποτελεσματικότερης λειτουργίας ορισμένων δημοτικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook