Ψηφίστηκε με περιπετιώδη τρόπο,  στην ολομέλεια της Βουλής το άρθρο 30 στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με το οποίο  τόσο η νεοϊδρυθείσα Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, όσο και η νεοϊδρυθείσα Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Κρήτης θα έχουν έδρα τα Χανιά, όπου σήμερα εδρεύει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης.

Η αντιπολίτευση μιλά για ήττα της κυβέρνησης, ενώ ακόμη και το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι το άρθρο δεν ψηφίσθηκε.

Σήμφωνα με τη naftemporiki.gr, ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι είναι 126 Βουλευτές υπέρ και 125 κατά, όμως τα κόμματα που καταψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ) διαθέτουν 127 Βουλευτές.

Το συγκεκριμένο άρθρο, που αφορά στην συγκρότηση Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και είχε προκαλέσει αντιδράσεις – ειδικά για την έδρα της Κρήτης αν θα είναι στο Ηράκλειο ή στα Χανιά όπως προβλέπει το νομοσχέδιο – καταψηφίσθηκε από το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να μην πάρει πλειοψηφία 151 ψήφων.

Όμως ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ δήλωσε «παρών», ενώ απουσίασαν από την αίθουσα η Χρυσή Αυγή και η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, οπότε συγκροτείται η απαιτούμενη πλειοψηφία, καθώς οι αρνητικές είναι λιγότερες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. έχει 126 Βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 71, ΠΑΣΟΚ 27, Ανεξάρτητοι Έλληνες 17, ΚΚΕ 1

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook