Νομοσχέδιο σχετικά με μια απλοποιημένη διαδικασία εισδοχής στην Ρωσική Ομοσπονδία, μιας «ξένης χώρας», ενδέχεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα από την Ρωσική Δούμα.

Αυτό ανέφερε στο Itar Tass ο συντάκτης του νομοσχεδίου, και ηγέτης της «Δίκαιης Ρωσίας», Σεργκέι Μιρόνοφ.

«Όπως γνωρίζετε, στις 28 Φεβρουαρίου, είχα καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο που αναφέρεται στην εισδοχή στη Ρωσική Ομοσπονδία ενός ξένου κράτους. Στο νομοσχέδιο αναφέρω σαφώς ότι πρόκειται για την Κριμαία», είπε ο Μιρόνοφ.

Ο ηγέτης της «Δίκαιης Ρωσίας» είπε ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Νομίζω ότι, δεδομένης της ημερομηνίας του δημοψηφίσματος της Κριμαίας στις 16 Μαρτίου, δεν υπάρχει χρόνος να εξετάσουμε τον νόμο υπό κανονική λειτουργία, έτσι στις 11, 12 και 14 Μαρτίου θα υπάρξουν συνεδριάσεις της Ολομέλειας που μπορεί να εξετάσει με ασφάλεια σε τρεις αναγνώσεις, αλλά, αν είναι αναγκαίο, μπορούμε να ψηφίσουμε αμέσως όλο και τίποτε δεν μας εμποδίζει να περιμένουμε επί μια εβδομάδα», είπε ο Μιρόνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας εξέδωσε απόφαση για να εισέλθει στη Ρωσική Ομοσπονδία, έπειτα από ένα δημοψήφισμα που θα γίνει στις 16 Μαρτίου στην Κριμαία, σημαίνει ότι «οι αδελφοί μας στην Κριμαία θέλουν να αποκαταστήσουν την ιστορική δικαιοσύνη και να διορθώσουν τα λάθη που έπραξε η Σοβιετική Ένωση στο πρόσωπο του Χρουστσόφ όταν η Κριμαία δόθηκε στην Ουκρανία».

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook