Έγγραφα της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών που ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο της Κεφαλλονιάς να εγκρίνει τις δαπάνες διαμονής υπουργών, Γενικών Γραμματέων και άλλων «επισήμων» που έφτασαν στο νησί μετά τον καταστροφικό σεισμό, φέρνει στο φως ο τοπικός Τύπος.

Συγκεκριμένα το Kefaloniapress, κάνει λόγο για μία προσπάθεια της δημοτικής αρχής να περάσει στο τελευταίο συμβούλιο τα έξοδα διαμονής (και όχι μόνο) υπουργών, γενικών γραμματέων και συνοδών τους, αλλά και λοιπών αξιωματούχων πολιτικών και στρατιωτικών που κατέκλυσαν το νησί για να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια.

Το άρθρο αναφέρει ότι πρόκειται για 11.239,60 ευρώ για διαμονή σε επτά τουριστικά καταλύματα και ότι επιπλέον ζητήθηκε η έγκριση συνολικά 30.000 ευρώ από κωδικό για τουριστική προβολή και δημόσιες σχέσεις του δήμου.

Τελικά η εισήγηση δεν έφτασε να ψηφιστεί λόγω των σφοδρών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης αλλά έμειναν τα ερωτήματα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι ορισμένοι εξ όσων έφτασαν για να συμβάλλουν, τελικά «κλείνουν δουλειές» στον τομέα τους «με την ανοχή τοπικών παραγόντων».

Το Kefaloniapress δημοσιεύει και τα έγγραφα που περιλαμβάνουν δαπάνες για διαμονή σε μονόκλινα, δίκλινα και… σουίτες. Ορισμένα από αυτά:

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook