Με μόνη τροφή του τα έντομα κατάφερε να επιβιώσει για δυο εβδομάδες ένας νεαρός Γερμανός τουρίστας που είχε χαθεί στο εσωτερικό της Αυστραλίας, σε μια τεράστια περιοχή σχεδόν ακατοίκητη. Ο 26χρονος Ντανιελ Ντατς, εξαφανίστηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν έχασε το δρόμο του, λόγω κακοκαιρίας, κάνοντας πεζοπορία μεταξύ δύο μικρών πόλεων στο κεντρικό Κουίνσλαντ. Βρέθηκε μόλις χθες Πέμπτη από έναν μοτοσικλετιστή κοντά στην πόλη Ουίντοραχ.

Ο νεαρός άνδρας ενώ έκανε πεζοπορία χιλιομέτρων αποκλείστηκε από τις πλημμύρες, σε μια ακατοίκητη περιοχή όπως ο ίδιος είπε στην αστυνομία. Για να επιβιώσει αναγκάστηκε να τρώει έντομα. "Αν δεν το ακούσετε με τα αυτιά σας- και οι άνδρες μου το άκουσαν - μπορεί να μην το πιστέψετε" δήλωσε ο Μάρκ Χέντερσον, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας

"Ο ίδιος αστειεύτηκε ότι δεν θα μπορούσε να μείνει πεινασμένος χάρη στην αφθονία των μυγών που μπορούσε να φάει" είπε ο αστυνομικός . Ο νεαρός Ντάνιελ δεν δέχτηκε ιατρική φροντίδα και όπως είπε ο αστυνομικός Χέντερσον "σίγουρα ήταν πολύ πεινασμένος , αλλά εκτός από αυτό , είναι σε καλή κατάσταση".

Παρόμοια ιστορία είχε και πριν μερικούς μήνες ένας Αυστραλός ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει σε συνθήκες τρομερού καύσωνα τρώγοντας πεταλούδες.

news.gr