Κεντρικός ομιλητής για την πολιτική της Γαλάζιας Ανάπτυξης θα είναι ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης στο πλαίσιο της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για τον Θαλάσσιο και Παράκτιο Τουρισμό που συνδιοργανώνει το Υπουργείο Τουρισμού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου (09.30-17.30) στο Μουσείο της Ακρόπολης. 
Η εν λόγω Διάσκεψη διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση δέσμης προτάσεων της Ευρωπαϊκή Επιτροπής σχετικά με τον θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό και με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, της Υπουργού Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, των Επιτρόπων Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας A. Tajani και Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μ. Δαμανάκη, του Προέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμου Τουρισμού T. Rifai και άλλων επίσημων προσκεκλημένων.
Ο Σπύρος Δανέλλης θα είναι κεντρικός ομιλητής στο πάνελ που θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 με θέμα “Ανάπτυξη και καινοτομία για τη γαλάζια οικονομία”. Με την ιδιότητα του εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής θα αναφερθεί στις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής αυτής παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ιδιαίτερη έμφαση στον θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό που περα από το κεντρικό θέμα της διάσκεψης, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της γαλάζιας οικονομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook