Ελβετοί βουλευτές ψήφισαν σήμερα υπέρ της άρσης μέρους των απαγορεύσεων όσον αφορά τις εξαγωγές όπλων σε χώρες όπου έχουν καταγραφεί επανειλημμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η βιομηχανία όπλων της χώρας αυτής.

Οι βουλευτές ενέκριναν, με 94 ψήφους υπέρ έναντι 93 κατά, την τροποποίηση της σχετικής νομικής διάταξης, η οποία θα εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα όπλα να χρησιμοποιηθούν για να παραβιαστούν τα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη συζήτηση του κοινοβουλίου σχετικά με την ψηφοφορία, ακούστηκε η άποψη ότι η τρέχουσα γενική απαγόρευση σχετικά με τις εξαγωγές θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας στη Ελβετία και τοποθετεί τους κατασκευαστές όπλων σε δυσχερή θέση έναντι του ανταγωνισμού σε χώρες όπως η Σουηδία και η Αυστρία.

Οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Ελβετίας ψήφισαν κατά της τροποποίησης επικρίνοντας τους κεντροδεξιούς συναδέλφους τους διότι βάζουν τα χρήματα πάνω από ηθικές αρχές και αξίες.

«Αποδέχονται την εικόνα ελβετικών όπλων σε πεδία μαχών στη Λιβύη, τη Συρία ή την Ουκρανία, ως ένα είδος παράπλευρων απωλειών», ανακοίνωσε το κόμμα.

nooz.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook