Δύο συμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα για τα Χανιά υπεγράφησαν το απόγευμα στα γραφεία της αντιπεριφέρειας στα Χανιά παρουσία του αιρετού περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και του Δημάρχου Χανίων Μανόλη Σκουλάκη. Η πρώτη αφορά στην ανέγερση  του 8ου Γυμνασίου Χανίων, στην περιοχή του Κουμπελή, έργο προϋπολογισμού 5 εκατ. Ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης η σχετική σύμβαση «αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι κάνουμε πράξη  αυτά που είχαμε υποσχεθεί,  τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση,  για να μπορούν οι υπηρεσίες της περιφέρειας και της αντιπεριφέρειας να υποστηρίξουν το έργο των δήμων που σε τελική ανάλυση θα βελτιώσει τη ζωή των πολιτών.»

Σημειώνεται ότι το 8ο  γυμνάσιο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2012.

Σε ότι αφορά τη  προγραμματική σύμβαση για την Αγιά και συγκεκριμένα την αλλαγή χρήσης και ανακαίνιση του υδροηλεκτρικού σταθμού στην περιοχή, ο αιρετός περιφερειάρχης τόνισε ότι  το έργο σε πρώτη φάση ύψους 480.000 ευρώ , αφού θα ακολουθήσουν και άλλες χρηματοδοτήσεις, αφορά εργασίες περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Φιλοδοξούμε σημείωσε ο κ. Αρναουτάκης «με ακόμα δύο έργα στην Αγιά να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο στην περιοχή ελκυστικό για τους Χανιώτες αλλά και τους επισκέπτες της.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook