Το γαλλικό περιοδικό Closer, το οποίο αποκάλυψε τη σχέση μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της ηθοποιού Ζιλί Γκαγέ και πρωταγωνίστησε στη δημοσίευση φωτογραφιών τόσο του ζεύγους, όσο και της πρώην συντρόφου του Ολάντ Βαλερί Τριερβελέρ, βρίσκεται αντιμέτωπο με μηνύσεις.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δικαστική απόφαση εκδόθηκε την Πέμπτη και το Closer καλείται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 12.000 ευρώ στη Βαλερί Τριερβελέρ για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της. Την απόφαση αυτή έλαβε δικαστήριο της Ναντέρ, κρίνοντας ότι το περιοδικό δεν είχε δικαίωμα να δημοσιεύσει – στις 7 Φεβρουαρίου – φωτογραφίες της Τριερβελέρ που την απεικόνιζαν να παραθερίζει στον Μαυρίκιο.

\"\"

Το περιοδικό καλείται, επίσης, να πληρώσει 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα. Ακόμη, υποχρεώνεται να δημοσιεύσει τη δικαστική απόφαση στο πρωτοσέλιδό του σε διάστημα ενός μηνός. Σε περίπτωση που δεν το κάνει, θα καταβάλλει 1.500 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Στα δικαστήρια και η Γκαγέ
Εν τω μεταξύ, η ηθοποιός Ζιλί Γκαγέ – φερόμενη ως σύντροφος του προέδρου της Γαλλίας – προσέφυγε στο ίδιο δικαστήριο ζητώντας από το Closer αποζημίωση 50.000 ευρώ. Η δικαστική μάχη της Γκαγέ, η προσωπική ζωή της οποίας έγινε πρωτοσέλιδο στον παγκόσμιο Τύπο μετά την αποκάλυψη από το Closer της σχέσης της με τον Φρανσουά Ολάντ, άρχισε την Πέμπτη. Η ηθοποιός ζητεί αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την «παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ζαν Ενοσί, η 41χρονη Γκαγέ δεν θα είναι παρούσα στην ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο της Ναντέρ. Η ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός ζητεί αποζημίωση 50.000 ευρώ και επιπλέον 4.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα. Ζητεί, επίσης, η ετυμηγορία του δικαστηρίου να δημοσιευθεί στην πρώτη σελίδα του Closer, το οποίο ανήκει στον όμιλο Mondadori France, αλλά και σε άλλες εφημερίδες της επιλογής της. 

\"\"

Η ενάγουσα «παρενοχλήθηκε από τους παπαράτσι»

Χωρίς να διαψεύσει τις πληροφορίες του περιοδικού, ο πρόεδρος της Γαλλίας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις 14 Ιανουαρίου, είχε εκφράσει την «αγανάκτησή» του με το δημοσίευμα θεωρώντας ότι παραβίασε κατάφωρα την προσωπική ζωή του. Ο Φρανσουά Ολάντ, ωστόσο, είχε δηλώσει ότι δεν θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον του περιοδικού. 

Ωστόσο, η Ζιλί Γκαγέ κινήθηκε δικαστικά: Προσέφυγε σε αστικό δικαστήριο και κατέθεσε μήνυση κατ\’ αγνώστων σε ποινικό δικαστήριο για «παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής», μετά τη δημοσιοποίηση από το περιοδικό People μιας δεύτερης σειράς φωτογραφιών που έδειχναν την Γκαγέ στο τιμόνι του αυτοκινήτου της. 

Ο παπαράτσι Σεμπαστιάν Βαλιελά που τράβηξε τις φωτογραφίες κατέθεσε στα μέσα Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής. Η Γκαγέ, μητέρα δύο παιδιών, θεωρεί ότι παρενοχλήθηκε από τους παπαράτσι και κατέθεσε επίσης μήνυση στο Παρίσι για «απειλή της ζωής άλλου».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook