Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 23χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, εκβίαζε 11χρονο κορίτσι να του στείλει φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο, προκειμένου να μην αναρτήσει σε προφίλ άλλες φωτογραφίες της που, ήδη, είχε στην κατοχή του.

Η έρευνα και η σύλληψη έγιναν μετά από καταγγελία του πατέρα της 11χρονης, σύμφωνα με την οποία ένα άτομο υποδυόμενο ανήλικα κορίτσια συνομιλούσε με την κόρη του σε δύο προφίλ στο «Facebook» και την έπεισε να του στείλει προσωπικές της φωτογραφίες.

Στη συνέχεια απαιτούσε εκβιαστικά να του στείλει και άλλες με γυμνό περιεχόμενο, για να μην δημοσιοποιήσει αυτές που είχε, ήδη, στη κατοχή του. Η ανήλικη, φοβούμενη τις απειλές, του έστειλε τρεις φωτογραφίες, τις οποίες ο 23χρονος δημοσιοποίησε σε ένα από τα προφίλ. Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας, με άρση του απορρήτου μετά από εισαγγελικό βούλευμα, κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής όπου υπήρχαν αποθηκευμένες οι επίμαχες και άλλες φωτογραφίες της 11χρονης καθώς και φωτογραφίες από άλλη ανήλικη. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκε ότι ο συλληφθείς είναι ο διαχειριστής των επίμαχων προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 23χρονος οδηγείται σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

news247.gr