Tην περασμένη Πέμπτη, 6 Μάρτη, μέλη της δημοτικής κίνησης «Πρωτοβουλία Πολιτών» μαζί με τον επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο Χανίων, Γιάννη Σαρρή περιόδευσαν σε χωριά της δημοτικής ενότητας Κεραμειών.

Η επιλογή, η πρώτη αυτή περιοδεία του συνδυασμού να γίνει στα Κεραμειά, δεν ήταν τυχαία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κίνησης:

Η αποστέρηση του ορεινού όγκου των Κεραμειών από το ανθρώπινο και το εργατικό δυναμικό που μπορεί να του δίνει ζωή, αποτέλεσμα της εγκατάλειψης της χανιώτικης υπαίθρου από το κεντρικό κράτος και τη δημοτική αρχή, ήταν κυρίαρχη στην εικόνα που μετέφεραν οι κάτοικοι που συναντήθηκαν και συζήτησαν με τα μέλη και τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Τα παράπονα και οι ελλείψεις πολλές, όσες και οι υποσχέσεις που άκουσαν οι κάτοικοι στο παρελθόν. O υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σαρρής τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των δημοτών όχι απλώς στις εκλογές, αλλά στη διαμόρφωση και την εφαρμογή των προγραμματικών θέσεων της Πρωτοβουλίας Πολιτών. «Η λογική της εξ αποστάσεως και χωρίς τη συνδιαμόρφωση των πολιτών πολιτικής του δήμου έχει δείξει τα αποτελέσματά της και δεν εκφράζει πια τους δημότες των οποίων τα προβλήματα συσσωρεύονται και αναζητούν συλλογικές λύσεις και όχι ηχηρά λόγια», επισήμανε ο Γιάννης Σαρρής.

Τα προβλήματα που κατέγραψαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών πολλά με εξέχουσα την αντίθεση των κατοίκων στο κλείσιμο του ιατρείου στα Κοντόπουλα. Ακόμη, οι κάτοικοι ζήτησαν τη διενέργεια σεμιναρίων για την ελαιοκαλλιέργεια, τόνωσης της κρητικής γαστρονομίας που αποτελεί ανερχόμενη επαγγελματική δραστηριότητα.

Άλλα σημαντικά προβλήματα που αναδείχτηκαν είναι η διόρθωση και συντήρηση του οδικού δικτύου, η συλλογή και ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης και ο επαρκής φωτισμός στο οδικό δίκτυο. Καταγράφηκε, επίσης, το πρόβλημα έλλειψης αρδευτικού νερού (δεν επαρκεί ούτε για τη συντήρηση κήπων).

Το ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων των χωριών επανήλθε πολλές φορές στην κουβέντα, ενώ οι κάτοικοι κατήγγειλαν επίσης το έλλειμμα στην πυρασφάλεια, αφού ένα πυροσβεστικό όχημα που είχε δωριστεί στον τότε καποδιστριακό δήμο Κεραμειών, μετά τη συνένωση με τον δήμο Χανίων μεταφέρθηκε και αυτό στην πόλη.

Παρά την εγκατάλειψη, ο ορεινός όγκος των Κεραμειών στέκει ακόμα, διεκδικώντας την ουσιαστική στήριξή μας, και μπορεί να προσφέρει σπάνιας ομορφιάς εικόνες στους επισκέπτες, με το φαράγγι του Δίκταμου και το φαράγγι του Αλετρουβαρίου, το σπήλαιο στο χωριό Πλατυβόλα και τις πολλές βυζαντινές εκκλησίες των χωριών των Κεραμειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook