Επίθεση από άνδρες με κουκούλες καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν δημοσιογράφοι στην Συμφερούπολη της Κριμαίας. Αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, το περιστατικό κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και λίγο αργότερα το ανεξάρτητο ουκρανικό κανάλι «Γκρομάτσκιε» το ανήρτησε στο YouTube.

Στον εν λόγω βίντεο βλέπουμε αγνώστους που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες να μεταφέρουν κάτι σε ένα λευκό φορτηγάκι. Ακριβώς απέναντι βρίσκονται πέντε δημοσιογράφοι που καταγράφουν τη σκηνή. Όταν οι κουκουλοφόροι αντιλαμβάνονται ότι τους μαγνητοσκοπούν κατευθύνονται προς το μέρος τους και τους επιτίθενται.
Μάλιστα, την επίθεση κατέγραψε και μια κοπέλα με το κινητό της τηλέφωνο, την οποία οι άγνωστοι άνδρες την κυνήγησαν για να της πάρουν τη συσκευή της. Στο βίντεο διακρίνεται ένας δημοσιογράφος να είναι πεσμένος στην άσφαλτο και από πάνω του ένας κουκουλοφόρος να του βάζει ένα πιστόλι στον κρόταφο.

Όπως κατήγγειλαν οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι το περιστατικό έγινε έξω από τα γραφεία του Associated Press στην Συμφερόπολη.

protothema.gr