\”Η ανάσχεση του συνεχώς αυξανόμενου κύματος ανεργίας, είναι η βασική κατεύθυνση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε συνάρτηση με την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία μπορεί να γίνει μόνο με επενδύσεις, ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας\”, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Ρέθυμνο και προήδρευσε ο κ. Κεγκέρογλου, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή και των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, τονίστηκε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από θετικά μέτρα και αισιόδοξα μηνύματα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, κυβέρνηση και υπουργείο, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν το χρόνο και να καταπολεμήσουν την ανεργία, αξιοποιούν κάθε διαθέσιμο ευρώ, τόσο από ευρωπαϊκούς, όσο και εθνικούς πόρους, προκειμένου με τα προγράμματα που υλοποιούνται να δημιουργηθεί ισχυρό ανάχωμα κατά της ανεργίας.

Εκτός από τα προγράμματα διατήρησης απασχόλησης που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα διατηρηθούν μιας και η αποτελεσματικότητα τους είναι μετρίσιμη και αφορά στην συγκράτηση της ανεργίας κατά 3%, έχει αποφασισθεί η εφαρμογή προγράμματος κοινωφελούς εργασίας / απασχόλησης -σε πρώτο χρόνο- με 55.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλη την χώρα για 5 μήνες.

\”Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους δήμους και φορείς, προκειμένου να δώσουμε ένα μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας για συγκεκριμένο διάστημα… Χιλιάδες θα είναι όσοι απασχοληθούν στα συγκεκριμένα προγράμματα\”, είπε ο υφυπουργός και συνέχισε επισημαίνοντας πως: \”έτσι θα δοθεί μια σημαντική ανάσα στις οικογένειες ανέργων και μία ελπίδα και προοπτική\”

Σε δεύτερο χρόνο θα υλοποιηθεί ο στόχος που αφορά στα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα που είναι το δεύτερο πρόγραμμα το οποίο είναι ικανό να δώσει την ευκαιρία σε άνεργους να βρουν μία πιο μόνιμη εργασία.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα, όπως τονίστηκε από τον κ. Κεγκέρογλου, δεν στοχεύουν στο να απασχοληθούν οι άνεργοι σε υπηρεσίες και να υποκαταστήσουν δημόσιους υπαλλήλους, ούτε θα δημιουργηθεί ένα κακέκτυπο προγραμμάτων stage. \”Μιλάνε για ολοκληρωμένες δράσεις που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους και όπου τα προγράμματα αυτά εφαρμοστούν\”, είπε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου Μανώλης Οθωνας, ανέφερε πως: \”Οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΑ, εργοδοτών, εργαζομένων, κοινωνικών φορέων, θα δρομολογηθούν σε κάθε περιοχή της χώρας και στον προγραμματισμό αυτό, έχει ενταχθεί και ο νομός Ρεθύμνου στον οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα για περίπου 700 θέσεις εργασίας, απασχόλησης κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ για όλη την Κρήτη το πρόγραμμα αφορά σε 3.000 θέσεις εργασίας\”.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook