Ο Δήμος Ανωγείων στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα να μην εξουδετερωθούν τα χημικά όπλα της Συρίας στην κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου ενώ λεωφορείο του Δήμου θα μεταβεί στη Σούδα για την παγκρήτια συγκέντρωση της Κυριακής..

Ταυτόχρονα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δήμος Ανωγείων εκφράζει την αγωνία των δημοτών του και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας τους με όλους τους φορείς, τους οργανισμούς, τους παράγοντες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και όλους τους πολίτες για την απειλούμενη καταστροφή της θάλασσας της Μεσογείου από τη διάλυση των οπλικών χημικών καταλοίπων του πολέμου της Συρίας στα νερά της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Ειδικών επιστημόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης η μέθοδος της υδρόλυσης θα αποδεσμεύσει μέσα στα νερά της Μεσογείου χημικά αέρια και την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων τοξικών ουσιών και άλλων υγρών αποβλήτων με απρόβλεπτες καταστροφές για το οικοσύστημα της Μεσογείου, τη ζωή των λαών που ζουν γύρω της και την οικονομία τους.
Την ενέργεια αυτή που είναι αντίθετη με εθνικές και διεθνείς απαγορευτικές διακηρύξεις και αποφάσεις καταγγέλλουμε ως παράνομη.

Καλούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να την καταδικάσει και την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, πριν είναι αργά, σε όλες εκείνες τις ενέργειες που υποδεικνύει το Διεθνές Δίκαιο για την αποτροπή της καταστροφής της θάλασσας της Μεσογείου που είναι μια πανάρχαια κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ως Δήμος Ανωγείων:

• Συμμετέχουμε με εκπρόσωπο μας στην Παγκρήτια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 09/03/2014 ώρα 04:00μμ, αμέσως μετά την Παγκρήτια συγκέντρωση-πορεία στο εμπορικό λιμάνι της Σούδας στις 12:00 το πρωί.

• Συμμετέχουμε στην Παγκρήτια συγκέντρωση που θα γίνει περί τα τέλη Μάρτιου σε πόλη όπου θα συναποφασίσουν οι φορείς της Κρήτης (προτείνεται από την επιτροπή στις 23 Μαρτίου πιθανότατα στο Αρκάδι).

• Λεωφορείο του Δήμου θα μεταβεί στην Σούδα για την συγκέντρωση της Κυριακής και καλεί τους Δημότες του να συμμετάσχουν

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook