Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα μαλλιά σας μπορεί να μη μακραίνουν γρήγορα; Οι παράγοντες εκτός από γενετικοί, είναι και εξωγενείς όπως η ταλαιπωρία που μπορεί να τα υποβάλλουμε με styling αλλά και η διατροφή μας, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο. Δεν αρκεί απλά να παίρνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μη μπλοκάρουμε την απορρόφησή τους.

Ζάχαρη: εμποδίζει την απορρόφηση των πρωτεϊνών οι οποίες είναι βασικό συστατικό των μαλλιών. Η βιταμίνη Ε, που επίσης είναι σημαντική για την ανάπτυξή τους, μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση ζάχαρης. Φυσικά δε σημαίνει ότι πρέπει να κόψετε τη ζάχαρη τελείως από τη διατροφή σας, αλλά να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωσή της και να βρίσκετε φυσικές πηγές της όπως τα φρούτα!

Αλάτι: όσο γεύση και να δίνει στα φαγητά, η υπερβολική κατανάλωση έχει αποδείξει ότι κάνει τα μαλλιά να μαδάνε. Το νάτριο πρέπει να περιορίζεται στα 2300mg ημερησίως και όχι περισσότερο.

Λευκό αλεύρι: καθότι αποτελεί πλούσια πηγή αμύλου, που είναι υδατάνθρακας, ο οργανισμός μας το μετατρέπει σε γλυκόζη. Με λίγα λόγια, είναι σαν να καταναλώνουμε μια μορφή ζάχαρης και αυτό επηρεάζει το πάχος της τρίχας. Συνεπώς, θα πρέπει να περιορίσετε το ψωμί, τα μακαρόνια και άλλα αλευροειδή παρασκευάσματα.

Αναψυκτικά: περιέχουν ζάχαρη, φρουκτόζη, γλυκόζη και τεχνητά γλυκαντικά και χρώματα που δεν παρέχουν κανενός είδους θρεπτικό συστατικό για τον οργανισμό και τον αφυδατώνουν. Έτσι, όσο νερό και να καταναλώσουμε δε λειτουργεί σωστά η απορρόφησή του, επηρεάζοντας όλη τη λειτουργία του μεταβολισμού, συμβάλλοντας στην αφυδάτωση των μαλλιών.

Αλκοόλ: η υπερβολική κατανάλωση, μειώνει τα ποσοστά ψευδάργυρου, φολικού οξέος και βιταμινών B και C. Αυτό σημαίνει ότι η υγεία των μαλλιών επηρεάζεται άμεσα, κάνοντας τα αδύναμα.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook