Ένα δεκαπενθήμερο σχεδόν μετά τη παγκρήτια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με αφορμή τα εκατοντάδες περιστατικά βάναυσης κακοποίησης ζώων, νέο κρούσμα εγκληματικής συμπεριφοράς, αυτή τη φορά σε βάρος στρουθοκαμήλων, έρχεται στο προσκήνιο.

Στο χωριό Πιτσίδια του Ηρακλείου, σύμφωνα με καταγγελίες αλλοδαπών που διαμένουν εκεί, υπάρχουν τρεις στρουθοκάμηλοι, των οποίων η ζωή απειλείται αφού ο άνθρωπος, ο οποίος έχει αναλάβει να τις φροντίζει, όχι μόνο δεν ασχολείται καθόλου μαζί τους, αλλά τις κακοποιεί συστηματικά και τις αφήνει να λιμοκτονούν από την πείνα.

Σε email που απέστειλαν προς την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 110 Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι οι στρουθοκάμηλοι ήταν αρχικά 15, αλλά από τις κακουχίες και την ασιτία πέθαναν οι περισσότεροι και έχουν απομείνει μόνο τρία πουλιά πια, των οποίων η κατάσταση είναι εξαιρετικά κακή.

Η Αναστασία Μπομπολάκη και η Μαρία Χουστουλάκη εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 110 Ζωοφιλικών Σωματείων, απέστειλαν με τη σειρά τους επιστολή προς τον Εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Νίκο Μαρκάκη, ζητώντας να δοθεί

«εντολή να απομακρυνθούν οι στρουθοκάμηλοι από τον τόπο του μαρτυρίου τους και να μεταφερθούν με την φροντίδα και την επίβλεψη των συλλόγων μας σε παρακείμενο χωριό, όπου διαμένει Γερμανίδα φιλόζωη, η οποία και δύναται και έχει τον χώρο και προπάντων την αγάπη να φροντίσει τα τρία πτηνά, έως ότου γυρίσει ο Ελβετός ιδιοκτήτης τους, ο οποίος αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στην πατρίδα του».

Τα στοιχεία και του δράστη και της γυναίκας που προθυμοποιείται να σώσει τις στρουθοκαμήλους γνωστοποιήθηκαν στην Εισαγγελία ωστόσο για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιοποιούμε.

με πληροφορίες από zoosos.gr