Την σειρά Lost που έκανε πάταγο όταν προωτοέπαιξε πριν από χρόνια θυμίζει το μυστήριο που καλύπτει την πτήση MH370 των Malaysia Airlines. To Boeing Β777-200 που μεταφέρει 227 επιβάτες και 12 άτομα πλήρωμα αγνοείται από τις 02:40 π.μ. και ενώ είχε απογειωθεί περίπου 2 ώρες νωρίτερα (00:21 π.μ.) από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. 
Η Κίνα, άγνωστο για ποιο λόγο, ενημέρωσε με 8 ώρες καθυστέρηση ότι ο πύργος ελέγχου έχει χάσει επαφή με το αεροσκάφος, κάτι που ουσιαστικά εκμηδένισε τις πιθανότητες εξεύρεσης και έγκαιρης διάσωσης των επιβαινόντων σε περίπτωση βέβαια που υπήρχαν επιζώντες. 
Από τη στιγμή που το Πεκίνο έδωσε σήμα ότι το αεροσκάφος αγνοείται έχουν τεθείσε συναγερμό οι αρχές τόσο της Κίνας και της Μαλαισίας, όσο και της Σιγκαπούρης, του Βιετνάμ και των Φιλιππίνων που έχουν αρχίσει να ξεψαχνίζουν ξηρά και θάλασσα ώστε να βρεθεί το Boeing.
H Μαλαισία έχει στείλει τέσσερα πλοία στην περιοχή καθώς και τρία ελικόπτερα, ενώ ο στρατός των Φιλιππίνων έστειλε τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος.
Μέχρι στιγμής οι αρχές όλως των εμπλεκομένων χωρών αποφεύγουν να παραδεχθούν το αναπόφευκτο, δηλαδή τη συντριβή του αεροσκάφους, καθώς δεν έχει προσγειωθεί σε κάποιο αεροδρόμιο και τα καύσιμα του αρκούσαν μόνο για 7 ώρες πτήσης.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook