Τα Ηνωμένα Έθνη γιόρτασαν την Παρασκευή, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τη σχέση μεταξύ της ευημερίας των γυναικών και της συνολικής προόδου της κοινωνίας.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία μίλησε σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, χαιρέτισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί έως τώρα, τονίζοντας ότι περισσότερα κορίτσια φοιτούν σε σχολεία και πιο πολλές γυναίκες κατέχουν δημόσια αξιώματα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία.
«Ωστόσο, για ό,τι επιτύχαμε όλοι μαζί, αυτό παραμένει η μεγαλύτερη μισοτελειωμένη δουλειά του 21ου αιώνα. Όταν οι γυναίκες και τα κορίτσια ευδοκιμούν, ολόκληρες κοινωνίες ευημερούν», είπε η Κλίντον.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει επιτύχει την πλήρη ισότητα των φύλων και προέτρεψε τα έθνη να αναγνωρίσουν τα δικαιώματα των γυναικών, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος αποτελεί «κομβικό σημείο αυτού του αγώνα».
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, δήλωσε ότι η ευημερία των γυναικών συμβάλει στην ευημερία της κοινωνίας στο σύνολό της. «Οι χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα ισότητας των φύλων έχουν μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Μπαν. «Οι επιχειρήσεις στα διοικητικά συμβούλια των οποίων συμμετέχουν περισσότερες γυναίκες, έχουν υψηλότερες αποδόσεις. Ειρηνευτικές συμφωνίες στις οποίες συμμετέχουν γυναίκες είναι πιο επιτυχείς», τόνισε.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook