Υλικά

• 500 γρ. φύλλα σπανακιού
• 100 γρ. μπακαλιάρο, ξαλμυρισμένο και χωρισμένο σε μικρές ίνες
• 80 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1 κ. σούπας θρούμπι
• αλεύρι, όσο χρειαστεί για να γίνει πηχτός χυλός
• ¼ κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• παρθένο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε το σπανάκι για 3-4 λεπτά σε βραστό νερό. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπασίνα (λεκάνη). Ρίχνουμε μαζί τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερό), το άνηθο, το μαϊντανό και το θρούμπι. Ανακατεύουμε προσεκτικά προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι. Υπολογίζουμε να βάλουμε τόσο ώστε να αποκτήσουμε ένα παχύρευστο μίγμα το οποίο να στέκεται στο κουτάλι. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο στους 170ο C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.