Η δίαιτα είναι γεμάτη κανόνες και περιορισμούς που αναμφίβολα μας εκνευρίζουν απίστευτα και δε μας κινητοποιούν καθόλου να παραμείνουμε σε πρόγραμμα.

Μην ανησυχείτε καθόλου όμως! Υπάρχουν μερικοί κανόνες που μπορείτε να παραβείτε! Δείτε ποιοι είναι αυτοί!

1. ΔΕΝ τρώμε σνακ

\"\"

Θεωρητικά δεν πρέπει να τσιμπολογάμε ανάμεσα στα γεύματα γιατί φορτωνόμαστε περιττές θερμίδες. Λάθος! Τα υγιεινά σνακ, όπως τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, καταπολεμούν τις λιγούρες και μας βοηθούν να έχουμε ενέργεια όλη μέρα.

2. ΔΕΝ τρώμε λιπαρά

\"\"

Σίγουρα καμία δίαιτα δεν επιτρέπει τα τηγανητά, όμως υπάρχουν μερικά υγιεινά λίπη που πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε στη διατροφή μας. Για παράδειγμα, τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει το ψάρι βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη μνήμη μας.

3. ΔΕΝ τρώμε ψωμί

\"\"

Φυσικά και μπορούμε να φάμε ψωμί, αρκεί να είναι ολικής άλεσης. Οι φυτικές ίνες που περιέχει μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα.

4. ΔΕΝ ανεβαίνουμε στη ζυγαριά

\"\"

Η αυστηρή παρακολούθηση του δείκτη μπορεί να μας οδηγήσει σε εμμονές ή στην απογοήτευση. Πρέπει όμως να παρακολουθούμε την πορεία μας ώστε να δούμε αν το διατροφικό μας πρόγραμμα λειτουργεί ανάλογα με τους στόχους που έχουμε θέσει.

5. ΔΕΝ καταναλώνουμε θερμίδες ανεξέλεγκτα

\"\"

Ο αυστηρός περιορισμός των θερμίδων σίγουρα βοηθά να απαλλαγούμε από τα κιλά, δεν εξασφαλίζει όμως ότι τρεφόμαστε σωστά. Δεν είναι άλλωστε το ίδιο να πάρουμε 500 θερμίδες από γλυκά και 500 θερμίδες από φρούτα.

6. ΔΕΝ τρώμε αυγά

\"\"

Σε πολλές δίαιτες το αυγό βρίσκεται στη «μαύρη λίστα», όμως έρευνες δείχνουν ότι σε μέτριες ποσότητες είναι μια τροφή που μας χορταίνει χωρίς να επιβαρύνει την υγεία μας.

7. ΔΕΝ πίνουμε λιγότερο από 8 ποτήρια νερό

\"\"

Τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα διατροφικό μύθο. Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί στα υγρά που πρέπει να καταναλώνουμε και όχι συγκεκριμένα στο νερό. Μπορούμε να συμπληρώσουμε αυτήν την ποσότητα με λαχανικά, σούπες και φυσικούς χυμούς.

8. ΔΕΝ τρώμε κόκκινο κρέας

\"\"

Το κόκκινο κρέας είναι απαραίτητο για να πάρουμε πρωτεΐνες, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην υγιή όψη των μαλλιών και της επιδερμίδας. Πρέπει απλώς να προσέχουμε τις ποσότητες και να προτιμούμε το καθαρό φιλέτο χωρίς λίπος.

9. ΔΕΝ τρώμε μετά το βραδινό

\"\"

Έχουμε ξαπλώσει και το στομάχι μας γουργουρίζει ασταμάτητα. Αν προσπαθήσουμε να καταπνίξουμε την πείνα μας το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να χαλάσουμε τον ύπνο μας και τη διάθεσή μας την επόμενη ημέρα. Ένα φρούτο θα μας κόψει την πείνα και θα μας αφήσει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε ήρεμα.

10. ΔΕΝ τρώμε επιδόρπιο

\"\"

Δε χρειάζεται να στερηθούμε το γλυκό επειδή κάνουμε δίαιτα. Υπάρχουν επιλογές με λίγες θερμίδες, όπως τα γλυκά για διαβητικούς ή οι light επιλογές με μαύρη ζάχαρη και λίγα λιπαρά.

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook