Υλικά
 
• 5 αυγά 
• 300 γρ. πατάτες
• 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
• 60 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 60 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
 
Εκτέλεση
 
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις πατάτες. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις πατάμε, προσέχοντας να μην τις λιώσουμε. 
 
Σε μπασίνα (λεκάνη), χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε τις πατάτες, το δυόσμο και τη γραβιέρα. Βάζουμε το μοσχοκάρυδο και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
 
Ενσωματώνουμε προσεκτικά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. 
 
Μόλις πάρει θερμοκρασία, βάζουμε το σφουγγάτο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί και να χρωματιστεί και από τις 2 πλευρές.