Τα Χανιά έδειξαν ότι ξέρουν θα βγάζουν σε πέρας διοργανώσεις υψηλών απαιτήσεων, με το \”παλατάκι\” του Κλαδισού να γεμίζει από κόσμο, που \”διψάει\” για τέτοιες γιορτές, όπως το 21ο All Star Game.
Ένα ονειρικό διήμερο ολοκληρώθηκε στα Χανιά με τη γιορτή του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Η \”αυλαία\” έπεσε με τον αγώνα ανάμεσα στους Greek Stars, όπου στο τεχνικό τιμ ήταν ο Χανιώτης τεχνικός του Ρεθύμνου, Γιώργος Καλαφατάκης, και τους Rest of the World, που κατέληξε στο φινάλε στους Έλληνες με διαιτητική… εύνοια, αφού δόθηκαν τρεις βολές στον Νίκο Παππά.
Ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού, που αναδείχθηκε MVP με 24 πόντους, προσποιήθηκε τον τραυματία και έδωσε τη… σκυτάλη στο συμπαίκτη του Δημήτρη Διαμαντίδη, που με δύο εύστοχες βολές χάρισε τη νίκη στην Ελληνική ομάδα με 123-122, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό.
Ο αγώνας περιείχε πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακά καρφώματα, κυρίως από την ομάδα των ξένων, που ίσως αισθάνονται αδικημένοι από το τελικό σκορ. 

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν ο Χανιώτης Αντώνης Βλοντάκης και η Άννα Πρέλεβιτς, την οποία καμάρωναν από την εξέδρα ο πατέρας της Μπάνε Πρέλεβιτς και ο αγαπημένος της Γιώργος Σαμπάνης.

Διαιτητές: Πηλοΐδης – Ψαριανός – Κατραχούρας.

Τα δεκάλεπτα: 33-36, 35-34, 30-31, 25-21
Greek Stars (Μαρκόπουλος – Καλαφατάκης): Μάντζαρης, Παππάς 24 (6), Μπράμος 18 (6), Αθηναίου 17 (5), Περπέρογλου, Φώτσης 7 (1), Πρίντεζης, Μαυροκεφαλίδης 15, Διαμαντίδης 5(1), Τσαϊρέλης 12 (2), Καββαδάς 8, Μπόγρης 17.
Rest Of The World (Μπαρτζώκας – Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 14 (4), Μπράουν 11 (3), Γιούιν 16, Κούπερ 6 (11 ασίστ), Ματσιούλις 12, Λοτζέσκι 13 (3), Ασκα 2, Ντάνστον 2, Λάσμε 17 (3), Γκιστ 2, Στέφενς 19 (1), Χαρτ 18 (2).

Για τον αγώνα η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το μπάσκετ είναι παιχνίδι στο οποίο κυριαρχεί η στρατηγική και ο MVP του All Star Game, Νίκος Παππάς, έδωσε νέες διαστάσεις σε αυτό το δεδομένο ! Ο γκαρντ του Παναθηναϊκου με το σκορ στο 121-122 υπέρ των ξένων, κέρδισε φάουλ σε τρίποντο, έχασε την πρώτη βολή και αμέσως μετά …τραυματίστηκε και άφησε τον Δημήτρη Διαμαντίδη να ευστοχήσει σε 2/2 βολές και να χαρίσει τη νίκη στους Greek Stars με 123-122! Κατά τ´ άλλα έμεινε η απορία πως άντεξαν τα καλάθια στο κλειστο της Κλαδισού, στα Χανιά! Το 21ο All Star Game επιφύλαξε καταιγισμό επιθέσεων όπως αποδεικνύεται και από τους 245 πόντους που έβαλαν οι παίκτες των δύο ομάδων, αλλά και από τα απίστευτα καρφώματα που χάρισαν στον κόσμο που γέμισε κάθε γωνιά του κλειστου! Κι αν μάλιστα προσθέσουμε τα …παρανοϊκά καρφώματα που έκαναν οι Devil Dunkers με την βοήθεια τραμπολίνων τότε πρόκειται περί θαύματος το ότι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικα! Το All Star Game των Χανίων είχε καθαρά ελληνικό χρώμα για ένα ακόμη λόγο! Για να κάνει την ανατροπή η ελληνική ομάδα χρειάστηκε να γίνουν δύο σφυρίγματα από την …εξέδρα (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κρατούσε σφυρίχτρα ο μάνατζερ της ελληνικής ομάδας Δημήτρης Καρβέλας) για να σταματήσουν ισάριθμες επιθέσεις των ξένων! Ετσι και αλλιώς σε ένα παιχνίδι σαν και αυτό, όπου ο σκοπός είναι να διασκεδάσει τόσο το κοινό, όσο και οι παίκτες πάνω στο παρκέ, κάθε αυτοσχεδιασμός είναι καλοδεχούμενες! Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο κόσμος έδειξε πως απόλαυσε κάθε στιγμή, οι παίκτες χαλάρωσαν, πέρασαν καλά και το το All Star Game παραμένει το διήμερο που θυμίζει όλους ότι το μπάσκετ ήταν, είναι και θα μείνει για πάντα ένα παιχνίδι!

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.
Η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ για τις υπόλοιπες δραστηριότητες:

Βραβεύτηκαν Τσαρτσαρής και Παπαλουκάς

Οι Παπαλουκάς και Τσαρτσαρής άφησαν την ενεργό δράση το περασμένο καλοκαίρι και οι διοργανωτές του All Star Game ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ τους τίμησαν για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ! Οι δύο παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες βρέθηκαν στο κλειστό της Κλαδισού, είδαν από κοντά τη γιορτή του μπάσκετ και καταχειροκροτήθηκαν κατά την διάρκεια της βράβευσης τους από τον Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ.Γιώργο Χαλβατζάκη και τον ομόλογο του του ΠΣΑΚ κ.Μανώλη Παπαμακάριο.

Μήνυμα ζωής από πραγματικούς νικητές

Στη συνέντευξη Τύπου που είχε προηγηθεί του All Star Game ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι, Γιώργος Κούζας είχε υποσχεθεί ότι όσους παρακολουθήσουν τον αγώνα με αγωνιστικό αμαξίδιο θα το απολαύσουν. Πράγματι έτσι κι έγινε. Για 7η χρονιά η συνεργασία του ΕΣΑΚΕ με την ΟΣΕΚΚ έδωσε ένα μήνυμα ζωής από τους πραγματικούς νικητές της καθημερινότητας και ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που απόλαυσαν όσοι είχαν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν. Η προσέλευση στο κλειστό του Κλαδισού ήταν πολύ ικανοποιητική κάτι που δείχνει ότι οι Χανιώτες φίλαθλοι είναι αρκετά εξοικειωμένοι με το μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο καθώς η πόλη διαθέτει και ομάδα, τους Αετούς Κρήτης. Οι δύο ομάδες που αγωνίστηκαν έφεραν το όνομα δύο εκ των μεγαλύτερων προσωπικοτήτων που γέννησε ποτέ η Κρήτη. Από τη μία ο \”ελεύθερος\”, Νίκος Καζαντζάκης, κι από την άλλη ο \”αρχάγγελος της Κρήτης\”, Νίκος Ξυλούρης. Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες δεν κοίταξαν ποτέ το αποτέλεσμα αλλά οι αθλητές προσπάθησαν να απολαύσουν την συμμετοχή τους στην γιορτή του μπάσκετ. Οι παίκτες της ομάδας του Ξυλούρη ήταν πιο αποτελεσματικοί και στο πρώτο ημίχρονο ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ (10-20 στο 10\’ και 22-38 στο ημίχρονο). Στην ανάπαυλα του αγώνα υπήρξε διαγωνισμός τριπόντων με τον Ατνάν Χαμαντί να κερδίζει. Η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας, όμως, ήταν όταν στα μεγάφωνα ακούστηκε το \”Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας\” με τον Δημήτρη Βάσση να χορεύει ένα περήφανο και λεβέντικο ζεϊμπέκικο αναγκάζοντας όλο το γήπεδο να σηκωθεί και να τον καταχειροκροτήσει. Για το… τυπικό της υπόθεσης η ομάδα Νίκος Ξυλούρης επικράτησε με το τελικό 47-60, με τον Άγγελο Διμπιτούζη να παίρνει τον τίτλο του MVP.

Η κοινωνική προσφορά στο DNA του μπάσκετ

Το μπάσκετ έχει ταυτιστεί πλέον με την κοινωνική προσφορά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι σε κάθε ευκαιρία όλοι οι φορείς στέκονται αρωγοί και δίνουν το παρών εκεί που υπάρχει ανάγκη. Μετά το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με ειδικές Ανάγκες σήμερα ήταν η σειρά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών Μεγαλόχαρη να δεχτεί την επίσκεψη των μπασκετικών φορέων. Η διοργανώτρια αρχή ΕΣΑΚΕ, μαζί με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (εκπροσωπήθηκε από τον ταμία, Σωκράτη Ηλιάδη) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών βρέθηκαν κοντά στα παιδιά και τους έδωσαν χαρά κι ελπίδα αποδεικνύοντας ότι οι αξίες του αθλητισμού είναι πάνω απ’ όλα πανανθρώπινες και ανθρωποκεντρικές.

Λευτ. Αντων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook