Στα χέρια των Εισαγγελικών Αρχών του Ηρακλείου, βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η πολυσέλιδη δικογραφία για το κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων, που δρούσε από το 2006 όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις όπως την Ρόδο και την Θεσσαλονίκη ενώ τα τελευταία χρόνια το κύκλωμα είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στο εξωτερικό.

Στις 10.000 σελίδες της δικογραφίας καταγράφονται οι συνομιλίες μεταξύ των μελών του κυκλώματος.

Οι εντολές που έδινε ο 44χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης στα υπόλοιπα μέλη, αλλά και οι νομικές και χρηματοοικονομικές συμβουλές που παρείχαν οι δικηγόροι και οι λογιστές που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το βαλιτσάκι της ΕΥΠ για μία ακόμα φορά «μίλησε» και όπως φαίνεται αναμένονται να βγουν στην δημοσιότητα και άλλα σημαντικά στοιχεία, τα οποία έχουν καταγραφεί από τους κοριούς της ΕΛΑΣ.

Η υπόθεση απασχόλησε περισσότερους από 8 μήνες την Ειδική Ομάδα της Αστυνομίας, που συγκροτήθηκε έπειτα από καταγγελίες επιχειρηματιών και πολιτών της Κρήτης για την παράνομη δραστηριότητα των μελών του κυκλώματος.

Αστυνομικοί της νεοσύστατης Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος από το καλοκαίρι είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση τα μέλη του κυκλώματος.

Έχοντας εξειδικευμένη γνώση και χρησιμοποιώντας μεθόδους διεθνών προτύπων κατόρθωσαν –όπως επισημαίνει η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ- να «δέσουν» την υπόθεση και να συλλάβουν 6 άτομα που φέρονται να είναι ο «πυρήνας» του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που δρούσε από το 2006 στο νησί.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνεργασία με την Europol, αναζητούνται και 2 αδέρφια που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr δηλώνουν δια στόματος του δικηγόρου του ότι είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης.

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Κρήτης έλεγχε επί 24ωρου βάσεως τις κινήσεις των μελών της Οργάνωσης. Είχε εγκατασταθεί στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, απ’ όπου παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αρχικά του 44χρονου φερόμενου ως ο αρχηγός του κυκλώματος και στην συνέχεια των συνεργατών του.

Η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ δια στόματος του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, στρατηγού, Μανόλη Παραβολιδάκη, συνεχάρη τους αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, που εργάστηκαν μεθοδικά και συστηματικά για την εξάρθρωση της οργάνωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook