Εκπαιδευτικοί και μαθητές από 7 ευρωπαϊκά σχολεία φιλοξενούνται αυτή την εβδομάδα στο 2ο ΓΕ.Λ. Η φιλοξενία παρέχεται στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με τον τίτλο [email protected] που υλοποιείται από τα σχολεία αυτά.

29 φιλοξενούμενοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, από τις άλλες χώρες (Πολωνία ,Ισπανία ,Πορτογαλία ,Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία), που συμμετέχουν σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, ήδη ερευνούν και καταγράφουν θέματα που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή, την άθληση και την υγεία.

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, έχουν προγραμματισθεί να γίνουν πολλές δραστηριότητες στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Επίσης εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επισκεφτούν αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα έχουν και συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς (ΚΠΕ Αρχανών, Συμβουλευτικό σταθμό νέων,ΚΕΣΥΠ Ηρακλείου -Κέντρο Συμβουλευτικής ,Προσανατολισμού, 1Ο ΕΠΑΛ ,educartoon, κ.λπ.).

Αποκορύφωμα των δράσεων θα είναι η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 11 π.μ., στο χώρο του σχολείου, όπου θα παρουσιαστούν θεατρική παράσταση καθώς και εργασίες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επίσης την ίδια ημέρα οι γονείς των παιδιών θα παραθέσουν γεύμα στο σχολείο με εδέσματα από την κρητική διατροφή.Παράλληλα θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα και χοροί ,από την μουσική και χορευτική ομάδα του σχολείου.