Πρώτη δημοσίευση: 11:53

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με εγγύηση 80.000 ευρώ αφέθηκε ο δικηγόρος ο οποιος οδηγήθηκε σήμερα στην δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι εμπλέκεται στην εγκληματική οργάνωση που αποκαλύφτηκε την περασμένη εβδομάδα στη Κρήτη (δείτε εδώ), ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο γεωπόνος, ο οποίος κατηγορείται για την ίδια υπόθεση.

Ο μαραθώνιος των απολογιών ξεκίνησε νωρίς το πρωί με τους δύο κατηγορούμενους να αρνούνται την εμπλοκή τους στο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων.

Δείτε εδώ πώς έδεσαν οι αρχές την υπόθεση και αποκαλύφτηκε το κύκλωμα

Τι προηγήθηκε

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν το πρωί οι δύο τελευταίοι της φερόμενης σύμφωνα με τη δικογραφία εγκληματικής οργάνωσης τοκογλύφων και εκβιαστών που δρούσε στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα την πόρτα του ανακριτικού γραφείο πέρασαν σήμερα ο δικηγόρος και ο γεωπόνος.

Χθες να θυμίζουμε πως με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, οδηγήθηκαν στη φυλακή οι δύο από τους τέσσερις και συγκεκριμένα, ο 44χρονος που φέρεται ως ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος καθώς και ένας υπάλληλος της ΔΕΗ.

Επίσης ελεύθεροι έως ότου ορισθεί η ημερομηνία της δίκης αφέθηκαν η σύζυγος του 44χρονου και ένας υπάλληλος της ταχυμεταφορικής εταιρείας.

Όμως στον καθέναν επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, της καταβολής 50.000 ευρώ, της παρουσίασης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου απο την χώρα.

Να σημειωθεί πως οι απολογίες και των τεσσάρων διήρκεσαν περίπου έξι ώρες, ενώ χρειάστηκαν άλλες τέσσερις ώρες προκειμένου να αποφασίσουν οι Δικαστικές αρχές.

Πάντως και οι τέσσερις αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.