Απόλυτο σκοτάδι. Ούτε το ξημέρωμα ακόμη μιας μέρας έριξε φως στα αίτια της εξαφάνισης του Boeing της Malaysia Airlines, που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής και βρισκόταν εν πτήσει προς το Πεκίνο. 


Τα κομμάτια που βρέθηκαν χθες -από αεροπλάνο του Βιετνάμ που μετέχει στις έρευνες- να επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί Τσο Σου δεν αποδεικνύεται πως είναι κομμάτια από την ουρά ή από εσωτερική πόρτα του Boeing 777. 


Επίσης σήμερα το πρωί κινεζικά σκάφη εντόπισαν ξανά καύσιμα στη θάλασσα και πήραν δείγμα προκειμένου να εντοπιστεί από πού προέρχονται, ενώ αξιωματούχοι του Βιετνάμ ανέφεραν ότι βρέθηκε ένα κίτρινο αντικείμενο που μοιάζει με σωσίβια λέμβο. 
Το Βιετνάμ έστειλε ελικόπτερα διάσωσης για να ελέγξουν το κίτρινο αντικείμενο που επιπλέει στα χωρικά του ύδατα. Τελικά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν σωσίβια λέμβος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας είπαν ότι δεν βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου και δεν έκρυψαν ακόμη ένα φόβο: πως μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Και ενώ κανένα ενδεχόμενο (τρομοκρατία, αεροπειρατεία, μηχανική βλάβη, έκρηξη εν πτήσει) δεν έχει ακόμη αποκλειστεί, ακόμη μια αποκάλυψη σχετικά με τους επιβάτες έρχεται να προκαλέσει ερωτήματα. 
Πέντε επιβάτες της πτήσης έκαναν check in, αλλά τελικά δεν επιβιβάστηκαν. Σύμφωνα με τις Μαλαισιανές αρχές, ούτε και οι αποσκευές τους ταξίδεψαν. 

Η αεροπορική τραγωδία της Air France (σ.σ. συνετρίβη το 2009 και τα συντρίμμια του βρέθηκαν δυο χρόνια μετά) έδειξε πως οι έρευνες μπορεί να διαρκέσουν χρόνια. «Δεν θα σταματήσουν μέχρι το αεροπλάνο να βρεθεί» είπε ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας, Αζχαντίν Αμπντούλ Ραχμάν


\"\"

Συνέχεια στις έρευνες

Τέσσερα αεροσκάφη του Βιετνάμ συμμετέχουν από το πρωί στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Boeing και στη διάρκεια της ημέρας θα προστεθούν άλλα δύο, ανακοίνωσε ο στρατός. 
Τα βιετναμέζικα αεροσκάφη επιχείρησαν να διακριβώσουν την προέλευση αντικειμένων που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία είχε εντοπίσει χθες το βράδυ υδροπλάνο του Βιετνάμ σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από το βιετναμέζικο νησί Το Τσου.
\”Το υδροπλάνο είχε τραβήξει φωτογραφία ενός αντικειμένου που θα μπορούσε να είναι το παράθυρο της εξόδου κινδύνου του αεροπλάνου. Ωστόσο, ήταν πολύ σκοτεινά εκείνη την ώρα και η φωτογραφία δεν ήταν πολύ καθαρή\”, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Βιετνάμ.
Ομάδα εμπειρογνωμόνων για να συμμετάσχουν στις έρευνες στέλνει σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ η Κίνα.
Παράλληλα, ομάδα μαλαισιανών εμπειρογνωμόνων έλαβε σήμερα δείγματα από μία μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο βόρειο κρατίδιο Κελαντάν, για να διαπιστώσουν με εργαστηριακές εξετάσεις αν αυτή προέρχεται από το αγνοούμενο αεροπλάνο, μία διαδικασία που ωστόσο θα χρειαστεί περίπου δύο μέρες.
newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook