Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ συμμετέχει στη 24ωρη πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και για τη προετοιμασία της προκήρυξε 3ωρη Στάση Εργασίας την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, 08.00 – 11.00πμ. με συνέλευση εργαζομένων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στις 08.00πμ., με βασικά αιτήματα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την ανάκληση της διαδικασίας των απολύσεων με τη λήξη της διαθεσιμότητας.

'Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου, "το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, Κεφαλαίου, αναφορικά με το δημόσιο τομέα.

Αρκεί η απλή ανάγνωση του για να γίνει αντιληπτό ότι οδηγεί στον ασφυκτικό έλεγχο του δημοσίου από τους κομματικούς – πελατειακούς μηχανισμούς και ταυτόχρονα εκχωρεί βασικούς τομείς του στον ιδιωτικό τομέα.

 Στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό τον τρόπο, 15% των δημοσίων υπαλλήλων κάθε φορά, θα αποτελεί την ανεξάντλητη δεξαμενή διαθεσιμοτήτων – απολύσεων του επόμενου διαστήματος. Για εμάς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, από την αξιολόγηση και τους νέους οργανισμούς των νοσοκομείων θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις.

 Σε λίγες ημέρες (22 Μαρτίου) λήγει η περίοδος του 8μηνου διαθεσιμότητας των πρώτων συναδέλφων μας εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων και τους επόμενους μήνες λήγει των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών και άλλων εργαζομένων στα υπουργεία και οδηγούνται σε απόλυση.

 Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Σας καλούμε να συμμετέχετε στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης ΕΕ, ΔΝΤ, Κεφαλαίου, που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο, οδηγεί στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια.

 Η απάντηση μας πρέπει να είναι αγώνας καθολικός, διαρκής, πανεργατικός. Να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση συναδέλφου μας, καμία αξιολόγηση από αυτούς, καμία εκχώρηση υπηρεσιών του Δημόσιου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Αγωνιζόμαστε για :

• Άμεση απόσυρση του Σχεδίου Π.Δ. Αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

• Καμία διαθεσιμότητα και απόλυση εργαζόμενου σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

• Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία

• Κανένα κλείσιμο – συγχώνευση νοσοκομείου, κλινικής

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ Ε.Κ.Η ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ"