Η εγκατάλειψη των χωριών, η αποψίλωση από δημοτικές υπηρεσίες και υποδομές, τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης, η έλλειψη πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, μετά την απομάκρυνση του ενός από τους δύο περιφερειακούς γιατρούς του Ακρωτηρίου, καθώς και τα ημιτελή αθλητικά έργα στην περιοχή αυτής της περιαστικής δημοτικής ενότητας, ήταν κάποια από τα θέματα που επισήμαναν κάτοικοι του Ακρωτηρίου, με τους οποίους συναντήθηκαν, το περασμένο Σάββατο 8 Μάρτη, μέλη της δημοτικής κίνησης Πρωτοβουλία Πολιτών με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Σαρρή, κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στο Ακρωτήρι.
Μηχανικοί και μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών, κατέγραψαν προβλήματα και μίλησαν με δεκάδες δημότες, στα Κουνουπιδιανά, το Αρώνι και τις Στέρνες. «Ήρθαμε εδώ για να σας ακούσουμε αλλά και να σας ζητήσουμε να συμμετέχετε, όχι μόνο στην καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής σας, αλλά και στις λύσεις. Η συμμετοχή των δημοτών στη διεκδίκηση και την υλοποίηση των λύσεων είναι για μας βασικός όρος αυτοδιοίκησης» τόνισε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών.
Ο Γιάννης Σαρρής παρακολούθησε για λίγο τον ποδοσφαιρικό αγώνα των παιδικών ακαδημιών που προπονούνται στο Γήπεδο των Καθιανών και ενημερώθηκε για την κατάσταση του Ποδηλατοδρομίου των Καθιανών, που παραμένει εδώ και χρόνια ημιτελές (υπολείπεται περίπου ένα 40% για να ολοκληρωθεί) καθώς και του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου, το οποίο ενώ είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί εγκαταλείφθηκε. «Αυτές οι υποδομές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» σημείωσαν μέλη της δημοτικής κίνησης, ενώ ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στη χρήση των ΑΠΕ για την ενεργειακή αυτονόμηση των δημοτικών υποδομών ως έναν από τους βασικούς άξονες των προγραμματικών προτάσεων της Πρωτοβουλίας Πολιτών.
Τις επόμενες ημέρες, οι πρώτες περιοδείες σε δημοτικές ενότητες του δήμου Χανίων του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Σαρρή και μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών θα συνεχιστούν, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν τη δημοτική κίνηση και να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση των προγραμματικών της προτάσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook