Αναφορικά με την Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής», ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκας, δήλωσε τα εξής:

«Το έργο της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, μόνο θετικά δεν μπορεί να αποτιμηθεί. Τα έργα που θα έδιναν πνοή στην Κρήτη, οι δομές που θα θωράκιζαν την οικονομία του νησιού και θα έδιναν ώθηση στον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή, οι υποδομές που θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής των Κρητικών, χαρακτηρίζονται από στασιμότητα.

Με λύπη διαπιστώνω ότι η ανοδική πορεία της Κρήτης διακόπηκε απότομα το 2009. Δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική μεταβολή από τότε. Για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνονται αποκλειστικά τα “μνημόνια” και οι αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης, αλλά η λογική της “παθητικής διαχείρισης” που υιοθέτησε προσωπικά ο κ. Αρναουτάκης, η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού που σημάδεψε τα χρόνια της διοίκησης του, η ατολμία με την οποία αντιμετώπισε τις προκλήσεις της εποχής.

Η χαμηλή απόδοση της Περιφέρειας Κρήτης, σχετικά με την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, είναι ενδεικτική της ένδειας οράματος και της απουσίας συγκεκριμένων στόχων από πλευράς Περιφέρειας. Οι Κρητικοί δεν συμβιβάζονται με τη “μετριότητα”. Η Κρήτη αξίζει πολλά περισσότερα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook