Εκπαιδευτικοί και μαθητές από 7 ευρωπαϊκά σχολεία που φιλοξενούνται αυτή την εβδομάδα στο 2ο ΓΕ.Λ Ηρακλείου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ηρακλείου στη Λότζια όπου τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης και οι Αντιδήμαρχοι κ.Νίκος Γιαλιτάκης και Δημήτρης Αγαπάκης.

Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε και αφού αναφέρθηκε στο Μινωικό πολιτισμό ,την ιστορία της πόλης και του κτιρίου της Λότζια τόνισε ότι αυτά τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι πολύ σημαντικά γιατί ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης.

Ο κ.Κουράκης τόνισε επίσης ότι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους νέους ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών .
Τέλος Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι τους ευχήθηκαν καλή διαμονή στο Ηράκλειο ενώ αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα

Τους μαθητές συνόδευαν ο Δ/ντης του 2ου ΓΕΛ κ.Αντ.Χναράκης και άλλοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος.

Η φιλοξενία παρέχεται στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με τον τίτλο move@t που υλοποιείται από τα σχολεία αυτά.

29 φιλοξενούμενοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, από τις άλλες χώρες, (Πολωνία,Ισπανία,Πορτογαλία,Ιταλία,Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία), που συμμετέχουν σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, ήδη ερευνούν και καταγράφουν θέματα που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή, την άθληση και την υγεία.

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, έχουν προγραμματισθεί να γίνουν πολλές δραστηριότητες στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Επίσης εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επισκεφτούν αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα έχουν και συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς (ΚΠΕ Αρχανών, Συμβουλευτικό σταθμό νέων,ΚΕΣΥΠ Ηρακλείου -Κέντρο Συμβουλευτικής ,Προσανατολισμού, 1Ο ΕΠΑΛ ,educartoon, κ.λπ.).

Αποκορύφωμα των δράσεων θα είναι η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 11 π.μ., στο χώρο του σχολείου, όπου θα παρουσιαστούν θεατρική παράσταση καθώς και εργασίες μαθητών και εκπαιδευτικών. Επίσης την ίδια ημέρα οι γονείς των παιδιών θα παραθέσουν γεύμα στο σχολείο με εδέσματα από την κρητική διατροφή.

Παράλληλα θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα και χοροί ,από την μουσική και χορευτική ομάδα του σχολείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook