Ο νέος πρόεδρος της Αϊτής, Μισέλ Μαρτελί, υποσχέθηκε σήμερα να «αλλάξει την Αϊτή» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ενώπιον πλήθους Αϊτινών που συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην προεδρικό μέγαρο που καταστράφηκε από το σεισμό του Ιανουαρίου 2010. «Θα αλλάξουμε την Αϊτή», τόνισε ο 56ος πρόεδρος της Αϊτής λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, τη παρουσία βουλευτών, περίπου δέκα ξένων αρχηγών κρατών καθώς και του απερχόμενου προέδρου Ρενέ Πρεβάλ.

«Λαέ της Αϊτής, σας περιμένω», τόνισε σε ένα πλήθος πίσω από τα κιγκλιδώματα και τα ερείπια του Προεδρικού Μεγάρου που επευφημούσε το νέο ηγέτη του.

«Η πορεία προς τη νίκη θα είναι μακρά και επώδυνη», τόνισε ζητώντας συμφιλίωση στην Αϊτή μετά τις συγκρούσεις που ακολούθησαν τις εκλογές.

«Αϊτή μπροστά, Αϊτή όρθια, Αϊτή ευλογημένη, Αϊτή αγαπημένη μου», τόνισε ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του, όπου μίλησε για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο και με το ψευδώνυμο «Tet Κale» (φαλακρό κεφάλι), πότε στην κρεολική διάλεκτο και πότε στα γαλλικά.