Το «Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης» – (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), διοργανώνει διήμερο Σεμινάριο προσανατολισμένο στην πληροφόρηση και αντιμετώπιση κρίσιμων, πρακτικών ζητημάτων του επιχειρείν και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Ομιλητές με σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία δίνουν πρακτικές συμβουλές για τη χρηματοδότηση, το σωστό στήσιμο μιας επιχείρησης, τους κινδύνους και κυρίως τις ευκαιρίες που δίνει η έξυπνη διαχείρισή της.

Στη διημερίδα θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές ενότητες:

Πέμπτη 13 Μαρτίου:

• Στήσιμο επιχείρησης (προεργασία).
Προετοιμάζοντας την έναρξη: έρευνα αγοράς, profit & loss analysis, monitoring ανταγωνισμού, swot analysis, Business Plan κ.α.
Επίσης: ποια είναι η πιο σωστή και ευέλικτη εταιρική μορφή για τη δική σας Επιχείρηση; Πώς απλοποιούμε τη σύνθετη γραφειοκρατία; Τρόποι για να κρατάμε το Budget χαμηλό.

• Τεχνολογία στην υπηρεσία της Επιχείρησης: μία πολύτιμη, οικονομική βοήθεια.
Ψηφιακή διαχείριση, e-Banking, έξυπνοι τρόποι επικοινωνίας (Teleconference, Shared Documents κ.α.), οικονομική δημιουργία ιστοσελίδας.

• Management: Διαχείριση και Οργάνωση της Επιχείρησης.
Πώς προσαρμοζόμαστε στην αλλαγή; Ποια η δυσκολία της διαχείρισης της επιτυχίας και της ανάπτυξης μίας επιχείρησης; Πώς διαχειριζόμαστε τα προβλήματα; Πώς επιλέγουμε προσωπικό και συνεργάτες (in house, εξωτερικοί συνεργάτες κ.α.).

Παρασκευή 14 Μαρτίου

• Χρηματοδότηση: -Υπάρχουν χρήματα; – Δεν είναι πολύπλοκο;
Ενημερωθείτε και ρωτήστε όσα θα θέλατε για παραδοσιακούς και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης.

• Προωθώντας την Επιχείρηση.
Δοκιμασμένοι και νεοεμφανιζόμενοι τρόποι promotion της επιχείρησης για να σας μάθουν περισσότεροι πελάτες.

• Το επόμενο βήμα της Επιχείρησης.
Διαχείριση Ηλικίας άνω των 50 ετών, Μεταβίβαση της επιχείρησης από γενιά σε γενιά, Είσοδος Εταίρων, Συγχώνευση, Πέρασμα στην ψηφιακή μορφή της επιχείρησης, ανάπτυξη ανεξάρτητης (Spin Off) δραστηριότητας.

Επιπλέον, στις εργασίες της διημερίδας θα συμπεριληφθούν και άλλα κρίσιμα θέματα σχετικά με τους φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, τις κοιτίδες επιχειρηματικότητας, τη φιλοσοφία της start up επιχείρησης.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Κρατήστε εύκολα θέση μέσω του https://www.eventora.com/en/Events/restart-greece

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook