Μα για πιο λόγο θα ήθελε να παραμείνει κανείς ινκόγκνιτο; Σκεφτείτε πόσοι διάσημοι κυκλοφορούν «εκεί έξω» και δε μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς τα φλας δεκάδων παπαράτσι να τους τυφλώνουν, θαυμαστές να προσπαθούν να φωτογραφηθούν μαζί τους ή να πάρουν αυτόγραφο και δημοσιογράφους να προσπαθούν να τους αποσπάσουν μια δήλωση που θα «κάνει πάταγο».

Στη λίστα αυτή προσθέστε και τους πολιτικούς, τα μέλη βασιλικών οικογενειών και γενικά… όσους έχουν αμύθητες περιουσίες.

Ακούγεται πιο λογικό τώρα;

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θέλει κανείς να παραμείνει απαρατήρητος και να κρύψει την ταυτότητά του, αν έχει τα μέσα (βλ. χρήμα), υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στον κόσμο που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία…

Δείτε παρακάτω πέντε από αυτά, όπως τα συγκέντρωσε η Maddy Donnelly για το cntraveler.com.

The Waldorf-Astoria, Νέα Υόρκη

\"\"

Για τη Νέα Υόρκη έχετε ακούσει σίγουρα πολλά. Ίσως όμως όχι και για το Track 61. Πρόκειται για μια μυστική επέκταση του υπόγειου σιδηρόδρομου της πόλης, οι γραμμές της οποίας περνούν ακριβώς κάτω από το φημισμένο ξενοδοχείο Waldorf-Astoria.

Πλέον δε χρησιμοποιείται, όμως παλαιότερα διασημότητες όπως ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ και ο Andy Warhol έφταναν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο… υπογείως!

Από τις γραμμές μέσω ενός ειδικού ασανσέρ οι VIP μεταφέρονταν απ’ ευθείας στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνονται ο Φ. Ρούζβελτ, ο στρατηγός Ντ. Μακάρθουρ και ο Adlai Stevenson. «Υπάρχει ένα βαγόνι τρένου και αν παρατηρήσετε στα δεξιά της εικόνας υπάρχει ένας άντρας με σκούρο σακάκι και ανοιχτόχρωμο παντελόνι με μια σκούρα ρίγα στα πλαϊνά. Είναι γκρουπιέρης του Waldorf-Astoria, ο οποίος συνοδεύει τα σημαίνοντα πρόσωπα στο Grand Ballroom με το ασανσέρ» ανέφερε ο Dan Brucker, εκπρόσωπος της Metro-North Railroad.

The Fairmont Penthouse Suite, Σαν Φρανσίσκο

\"\"

Η παγκοσμίου φήμης penthouse σουίτα στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου Fairmont έχει φιλοξενήσει κάθε αμερικανό πρόεδρο από τα εγκαίνιά της το 1926.

Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι διαθέτει όχι μόνο μία, αλλά δύο κρυφές εισόδους και εξόδους.

Η μία βρίσκεται κρυμμένη στη βιβλιοθήκη του 2ου ορόφου και οδηγεί ακριβώς μέσα στη σουίτα, ενώ η δεύτερη είναι βρίσκεται στον 7ο όροφο και χρησιμοποιούνταν συχνά από τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες ήταν υπεύθυνες για την ασφάλεια των προέδρων.

The Peninsula, Μπέβερλι Χιλς

\"\"

Το πανάκριβο ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς, διαθέτει πολυτελέστατες επαύλεις, στις οποίες η διαμονή μιας βραδιάς κοστολογείται μέχρι και 3.500 δολάρια.

Πέρα από τις άλλες ξεχωριστές υπηρεσίες του προσφέρει στους εκλεκτούς επισκέπτες του και μυστικές εισόδους, από τις οποίες μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν χωρίς να τους παίρνει χαμπάρι κανείς!

The Gansevoort, Μαϊάμι

\"\"

Το ξενοδοχείο Gansevoort έχει χτίσει μια μυστική είσοδο στο super exclusive νυχτερινό κέντρο διασκέδασής του «LOUIS»… φυσικά προς χρήση μόνο από τους εκλεκτούς επισκέπτες του.

Η κρυφή είσοδος παρακάμπτει την κεντρική είσοδο του club στην υποδοχή και καταλήγει… «στο ψητό» απ’ ευθείας!

The Greenbrier, White Sulphur Springs, West Virginia

\"\"

Το συγκεκριμένο καταφύγιο μάλλον θα το χαρακτήριζε κανείς ως «το σχέδιο διαφυγής της Ουάσινγκτον» παρά απλά μια «μυστική είσοδο».

Πρόκειται για το πιο περίτεχνα κρυμμένο καταφύγιο που είναι γνωστό σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο στις ΗΠΑ.

Χτίστηκε την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και διαθέτει 53 δωμάτια. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από τέσσερις μυστικές εισόδους, που είναι διασκορπισμένες σε όλη την πτέρυγα West Virginia Wing του ξενοδοχείου.

Είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να φιλοξενήσει όλη την αμερικανική Γερουσία σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook