Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού ,η ΙΤΒ στο Βερολίνο. 
Σ’αυτή την έκθεση βρίσκονται πάνω από 10,000 περίπτερα από 180 χώρες του κόσμου , όπως και το κρητικό περίπτερο το όποιο κατάφερε να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και να αποσπάσει όλα τα βλέμματα πάνω του. Σύμφωνα με τα δείγματα που υπάρχουν έως τώρα , προμηνύεται μια πολύ καλή τουριστική χρονιά για όλη την Ελλάδα και ιδίως για τα Χανιά ,τον τόπο μας.
Παρόλα αυτά , τον τελευταίο καιρό δυο μείζοντα θέματα μας απασχολούν έντονα και καθιστούν δυσχερή την ανάπτυξη, την προβολή και την οικονομική ευημερία του τόπου.
Πρώτο θέμα είναι οι αλλαγές που προβλέπονται στo υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου που αφορά την μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΕΟΤ στο Υπουργείο Τουρισμού (που συνεπάγεται την κατάργηση των γραφείων τουρισμού) καθώς και τις αλλαγές στο υφιστάμενο οργανωτικό σχήμα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Η παράταξη μας και εγώ πιστεύουμε στον εκσυγχρονισμό αυτών των υπηρεσιών και όχι στην κατάργηση τους αφού κατά αυτό τον τρόπο εξυπηρετούνται χιλιάδες επισκέπτες αλλά και επιχειρήσεις τουρισμού. 
Δεν γίνεται στον τόπο του «Ξένιου Δία» ο επισκέπτης να νιώθει αφιλόξενος ! Η λειτουργία των γραφείων τουρισμού πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις γεωγραφικές ,πολιτιστικές και αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι η ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» πάνω στο οποίο έχουμε δηλώσει ήδη την θέση μας τονίζοντας ότι θα επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία του τόπου μας.
Με βάση όλα τα παραπάνω και έχοντας αναφέρει αρχικά το μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα για την φετινή τουριστική χρόνια, μου φαίνεται αδιανόητο να επιχειρούνται κινήσεις που μόνο στασιμότητα και αρνητικές συνέπειες θα φέρουν.

Μανώλης Ντουντουλάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook