Διαστάσεις σκανδάλου, με συγκάλυψη υποθέσεων που εκκρεμούν τώρα στη Δικαιοσύνη, δίνει στη διαβόητη τροπολογία που αποσύρθηκε ενώ είχε ψηφιστεί ο Δημήτρης Γαρούφας, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και προσωπικός φίλος του Κώστα Καραμανλή.

Με άρθρο του στην εφημερίδα \”Αγγελιοφόρος\”, όχι μόνο αναφέρεται σε συγκαλύψεις σπουδαίων σκανδάλων που εκκρεμούν τώρα στη Δικαιοσύνη, αλλά τις συνδέει και με σκάνδαλο συγκάλυψης 900 κακουργημάτων το 1996.

\”Η υποβολή και αποδοχή της τροπολογίας ήταν λάθος, γιατί \”οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ\” γνωρίζουν ότι καλύπτει και κάποιες υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι θα επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα την αποσύρει.

Το ίδιο λάθος είχε κάνει το Κοινοβούλιό μας πριν από 1-2 χρόνια όταν αποδέχτηκε μια άλλη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα δώρα σε δημόσιους λειτουργούς, όταν γίνονταν ως έκφραση ευγνωμοσύνης, δεν συνεπάγονται ποινικές συνέπειες και ορθά η κυβέρνηση την κατήργησε με νεότερο νόμο, διότι άνοιγε την πόρτα στη γενίκευση του φαινομένου της διαφθοράς.

Παρόμοιο λάθος είχε διαπράξει το ελληνικό Κοινοβούλιο και το 1996, όταν έγιναν πλημμελήματα κάποια κακουργήματα κι έτσι μπήκαν στο αρχείο περίπου 900 υποθέσεις κακουργημάτων (αφορούσαν πανεπιστημιακούς και τέκνα επωνύμων) που ήταν έτοιμες για προσδιορισμό στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης\”.

Η υπόθεση αυτή, όπως ανέφερε στην Ελευθεροτυπία, αφορούσε στο κύριο μέρος της το μέγα σκάνδαλο των παράνομων μετεγγραφών των παιδιών της υψηλής κοινωνίας και των ισχυρών.

\”Η υπόθεση των παράνομων μετεγγραφών ήταν ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο για το οποίο ασχολήθηκαν επί δύο χρόνια εφέτες ανακριτές.

Παιδιά επώνυμων πολιτικών, παιδιά πανεπιστημιακών, παιδιά επιχειρηματιών έπαιρναν μετεγγραφές από το εξωτερικό για τα καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια, με ιατρικές βεβαιώσεις ότι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και έπρεπε να έρθουν να πεθάνουν ήσυχα στην οικογένειά τους.

Ευτυχώς αυτά τα παιδιά σήμερα είναι επιστήμονες χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Ποτέ δεν είχαν πρόβλημα και οι βεβαιώσεις ήταν ψευδείς. Τότε είχε υπολογιστεί η ζημιά σε εκατομμύρια και η κυβέρνηση με νόμο αύξησε από 5 σε 25 εκατομμύρια δραχμές το όριο για τα κακουργήματα.

Έτσι έγιναν πλημμελήματα και μπήκαν στο αρχείο. Οι εφέτες ανακριτές είχαν στείλει κλήσεις κλήσεις και για το εδώλιο και σε βουλευτές των δύο κομμάτων εξουσίας.

Τότε το Κοινοβούλιο ψήφισε την τροπολογία αύξησης του ορίου των χρημάτων και οι περισσότεροι βουλευτές ούτε είχαν καταλάβει τι ψήφισαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγαλοπαράγοντας της Θεσσαλονίκης μετέγραψε εκείνη ακριβώς την περίοδο δύο παιδιά του ως σοβαρά άρρωστα από βαλκανική χώρα και σε άλλη σχολή από εκείνη που φοιτούσαν.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook