Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε συμπλοκές ανάμεσα σε μουσουλμάνους και κόπτες χριστιανούς στο κέντρο του Καΐρου, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από μια διένεξη ανάμεσα σε ένα νεαρό μουσουλμάνο και κόπτες οι οποίοι πραγματοποιούν από την 7η Μαΐου καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, για να διαμαρτυρηθούν για τις βιαιότητες σε δύο εκκλησίες στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Ο νεαρός επέστρεψε λίγο αργότερα με μια ομάδα φίλων του και ο ίδιος ή κάποιος από την ομάδα πυροβόλησε εναντίον των κοπτών με ένα τουφέκι, τραυματίζοντας τρεις, κατά τις ίδιες πηγές.

Ακολούθησαν συμπλοκές και πετροπόλεμος. Ένας μουσουλμάνος τραυματίστηκε.

Την 7η Μαΐου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν στη συνοικία Ιμπάμπα όταν εκατοντάδες σαλαφιστές μουσουλμάνοι έκαναν εφόδους σε δύο εκκλησίες διότι, όπως υποστήριξαν, είχαν πληροφορηθεί πως σε μια από αυτές κρατείτο ως όμηρος μια χριστιανή που είχε προσηλυτιστεί στο ισλάμ. Η μία από τις εκκλησίες πυρπολήθηκε, αλλά ανοικοδομήθηκε αργότερα από άνδρες του μηχανικού του στρατού.

Η σύναψη σχέσεων μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών έχει υπάρξει αφορμή να ξεσπάσουν επεισόδια βίας αρκετές φορές στο παρελθόν - και οι δυο θρησκευτικές ομάδες απαγορεύουν στις γυναίκες να παντρεύονται αλλόδοξους.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ