Συναγερμός έχει σημάνει στις λιμενικές αρχές από το ναυάγιο τουρκικού πλοίου μεταφοράς κοντέινερ στη βόρεια ακτή της Μυκόνου που απειλεί με περιβαλλοντική ρύπανση το κοσμοπολίτικο ελληνικό νησί, λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. 
Το πλοίο είναι έμφορτο με περίπου 200 τόνους καυσίμων, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για πιθανή περιβαλλοντική καταστροφή, εάν το diesel και τα λιπαντικά ρυπάνουν τη θάλασσα. 
Στο ερώτημα πώς προκλήθηκε το ναυάγιο του «Yusuf Cepnioglou», οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές. Πληροφορία που δημοσιεύει το σημερινό Έθνος, αναφέρει ότι ο πλοίαρχος κοιμόταν στο πηδάλιο και αυτό το λόγο το πλοίο έπεσε στην ξέρα!
Το protothema.gr επικοινώνησε με το λιμενικό σώμα, για να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Αρμόδιοι παράγοντες αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις, ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν ότι ο Τούρκος αξιωματικός που είχε βάρδια κοιμήθηκε, επικαλούμενοι την εμπιστευτικότητα της προανακριτικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι βάρδια εκείνη τη στιγμή είχε ο υποπλοίαρχος.

Οπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο του λιμενικού, το ηλικίας 19 ετών τουρκικό πλοίο, μετέφερε 204 κοντέινερ με καύσιμα, προκαλώντας περιορισμένης έκτασης μέχρι στιγμής ρύπανση. Για την αντιμετώπιση της έχει ενεργοποιηθεί το Περιφερειακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρύπανσης, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή και φθάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ δεν είναι ακόμη δυνατή οποιαδήποτε επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων.

Το «Yusuf Cepnioglou» είχε 14μελές πλήρωμα -όλοι Τούρκοι ναυτικοί- και είναι χαρακτηριστικό ότι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος αρνήθηκαν μέχρι τέλους τη διάσωσή τους από ελληνικά μέσα, για να τους παραλάβει τελικά ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook