Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ Κρήτης οργανώνει την Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

\”Άλλο ένα χαράτσι καλείται να πληρώσει ο λαός στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ- όταν βέβαια ανοίξουν. Η επιβολή του χαρατσιού των 5ευρώ για την επίσκεψη στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ αναδεικνύει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία, αλλά και συνολικά δεν έχουν τελειωμό.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ότι το 5ευρω θα καλύπτει την εξέταση των ανασφάλιστων, επιβεβαιώνουν κυνικά ότι στην υγεία, όπως και σε άλλους τομείς, θα χαρατσώνονται οι φτωχοί στο όνομα του να ανακουφισθούν τάχα οι πάμφτωχοι.

Τα χαράτσια στην υγεία δεν αποτελούν \”αλληλεγγύη\” για τους ανασφάλιστους, αλλά υποκαθιστούν μέρος των μειωμένων κρατικών δαπανών για τη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προκειμένου να στηριχτούν με επιπλέον χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Γι’ αυτό και ο λαός δεν πρέπει να δεχθεί αυτόν τον εμπαιγμό.

Όμως δεν είναι μόνο το «νέο» χαράτσι. Το ποτήρι έχει πια ξεχειλίσει στους τομείς της Υγείας- Πρόνοιας: κλείσιμο πολυιατρείων ΕΟΠΥΥ, που έχει σαν συνέπεια χιλιάδες ασφαλισμένοι να σχηματίζουν ουρές στα νοσοκομεία ακόμα και για να γράψουν τα φάρμακα τους (πληρώνοντας βέβαια και εδώ χαράτσι), χιλιάδες εργαζόμενοι στο νομό μας περιμένουν τι θα γίνει με τις αναρρωτικές άδειες και τις άδειες των εγκύων που έχουν κριθεί ως «εκπρόθεσμες» μιας και δεν υπήρχαν επιτροπές για τις εξετάσουν!!!

Η κατάργηση τους επιδόματος τοκετού – που δίνεται μόνο σε όσες γεννούν στο…χωράφι λες και ζούμε στο μεσαίωνα – και η απαίτηση του ΙΚΑ όσες το πήραν να το επιστρέψουν, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών που θα έχει σαν αποτέλεσμα το κόψιμο επιδομάτων και παροχών προς τους εργαζόμενους.

Τα χαράτσια στα νοσοκομεία, η ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή στα φάρμακα, κλπ Αλλά κυρίως το ζήτημα με τους άνεργους και τους ανασφάλιστους που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Η κυβέρνηση θέλει και με αυτό το νέο χαράτσι να μεταφέρει για μια ακόμα φορά τα βάρη στη τσέπη του εργαζόμενου λαού, των λαϊκών στρωμάτων. Για άλλη μια φορά κερδισμένοι βγαίνουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι στο χώρο της υγείας.

Γιαυτό η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ οργανώνει την Τετάρτη 12/3 10 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ Κρήτης (οδός Σμύρνης 26). Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να μην αποδεχτούν και αυτή τη ληστεία, το εμπόδιο για να έχουν πρόσβαση στην υγεία και στα φάρμακα.

Με κοινή δράση εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία και γυναίκες να διεκδικήσουμε:

• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό! Να καταργηθούν ΟΛΑ τα χαράτσια στην Υγεία- Πρόνοια.

• Με Λαϊκή Συμμαχία διεκδικούμε την Πανελλαδική ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

• Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και την πρόνοια.

• Κανένας χωρίς βιβλιάριο υγείας, εδώ και τώρα να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας που έχουν λήξει! Βιβλιάριο Υγείας για όλους χωρίς ούτε ένα ένσημο!

• Εδώ και τώρα να δοθεί λύση στο ζήτημα των αναρρωτικών αδειών με σύσταση επιτροπών.

• Να χορηγηθεί σε όλες τις γυναίκες (εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες) επίδομα τοκετού και να παρθεί πίσω η κατάπτυστη απόφαση να ζητηθεί από κάποιες γυναίκες που το πήραν να το επιστρέψουν αλλιώς θα γίνουν κατασχέσεις! \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook