Χθες 10/3 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ηρακλείου στις Μεσαμπελιές (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 11ου ΓΕΠ – 5ου Γυμνασίου), με την παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Συντυχάκη Μανώλη, όπου συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, \”στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός από τον διαμερισματικό Σύμβουλο Κοζή Άρη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλιούπολης Σγουράκης Δημήτρης, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φορτέτσας Γιάννικας Γιώργος, μέλη της επιτροπής αγώνα για την ανάπλαση της πλατείας Ατσαλένιου, μέλη ΔΣ συλλόγων γονέων των σχολείων, όπου ανέδειξαν τα προβλήματα της περιοχής. 
Οι Μεσαμπελιές, ενώ ήταν πριν την κρίση, από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές, με πολλά νέα ζευγάρια και νεολαία, σήμερα η ανεργία μαστίζει, τα μαγαζιά ζουν τον εφιάλτη του λουκέτου, τα ναρκωτικά να απλώνονται παντού. Δεν υπάρχουν αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι για τη νεολαία, συγκοινωνιακές ελλείψεις του ΚΤΕΛ, ελεύθεροι χώροι δεν αξιοποιούνται για πάρκα, τα σχολεία κορεσμένα και με πολλές ελλείψεις, ενώ προκύπτει η ανάγκη για νέα σχολεία που να καλύψουν το σύνολο των νέων αναγκών. 
Ο μεγάλος βραχνάς – η Παπαπέτρου Γαβαλά – ο δρόμος που καθημερινά πρωί/μεσημέρι, τον διασχίζουν 1500 μαθητές με συχνά ατυχήματα. Πρόκειται για δρόμο που ενώ διανοίχτηκε παραμονές των προηγούμενων εκλογών και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί η υπογειοποίηση των καλωδίων, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουν φτιαχτεί πεζοδρόμια, η σήμανση είναι ανύπαρκτη, τα βράδια δεν υπάρχει φωτισμός με αποτέλεσμα να παραμονεύουν διάφοροι κίνδυνοι, ειδικά για τη νεολαία (ατυχήματα, διακίνηση ναρκωτικών, κ.λ.π.). 
Τώρα, παραμονές εκλογών και πάλι υπόσχονται ότι ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ (;!) και ότι ετοιμάζουν μελέτη. Η συνήθης προεκλογική υποκρισία ….!! Οι κάτοικοι της οδού Φαλιέρου, παρόλο που έχουν πάρει πάμπολλες υποσχέσεις για την ανακατασκευή της, αλλά και για τη δημιουργία πάρκου σε έτοιμο δημοτικό κοινόχρηστο χώρο επί της οδού, η δημοτική αρχή αδιαφόρησε.
Το ίδιο και στη Φορτέτσα. Η Σόλωνος ακόμη να διανοιχτεί με τη δημοτική αρχή να κωλυσιεργεί επιμένοντας στην πράξη αναλογισμού που επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους. Η υποβάθμιση της Φορτέτσα είναι εμφανείς. Ακόμη και το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Φορτέτσα – Ηράκλειο προσπάθησαν να καταργήσουν και αποτράπηκε με την δυναμική παρέμβαση του Πολιτιστικού Συλλόγου, και πολλά άλλα.
 Σε όλες τις περιπτώσεις, ότι πέτυχαν οι κάτοικοι, το πέτυχαν με αγώνα. Κατ\’ άλλα έχουν χορτάσει από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση τα 3,5 χρόνια βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, διεκδικώντας την επίλυση προβλημάτων. Κατέθεσε πολυάριθμες ερωτήσεις, αναφορές, προτάσεις στο ΔΣ για την ανάπλαση των περιοχών, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής. 
Πέτυχε, με την πίεση και τον αγώνα των κατοίκων να διανοιχτεί η Παπαπέτρου Γαβαλά, να γκρεμιστούν οι οικοδομές που στέκονταν δίπλα στο 46ο Δημοτικό και ήταν έτοιμες να πέσουν πάνω στα κεφάλια των παιδιών. Με τον αγώνα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών και την πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η δημοτική αρχή με χίλια ζόρια τοποθέτησε (με προχειρότητα) τις δύο λυόμενες αίθουσες στο 5ο Γυμνάσιο για να καλυφθούν προσωρινά οι ανάγκες στέγασης. 
Συνέβαλε αποφασιστικά με την πίεση που άσκησε στη δημοτική αρχή, για την κατασκευή της πλατείας του Ατσαλένιου, χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί. Στήριξε τα αιτήματα των κατοίκων της Φορτέτσας μέσα και έξω από το ΔΣ, για τη άμεση διάνοιξη της Σόλωνος και την επαναφορά της γραμμής του ΚΤΕΛ, κ.ά.
Τέλος, το συμπέρασμα είναι ότι μόνο με τον αγώνα, την πίεση και την κινητοποίηση του λαού μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Στην κοινή δράση Λαϊκών Επιτροπών, πολιτιστικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα βρίσκεται η πεμπτουσία του αγώνα. Απορρίπτοντας και παρακάπτοντας, δημοτικές αρχές, κυβερνήσεις και ΕΕ, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και στην υποβάθμιση της ζωής μας.
Στις επερχόμενες εκλογές πρέπει όλοι όσοι τάζουν να πάρουν το μάθημά τους, ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook