Εξαιρετικά προβληματισμένο είναι το οικονομικό επιτελείο από την έκβαση του Eurogroup, όπου ο κ. Στουρνάρας δέχθηκε ισχυρότατη πίεση και την έντονη κριτική των Ευρωπαίων ομολόγων του, για τις καθυστερήσεις της ελληνικής πλευράς στην εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται βάσει της περιβόητης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. 
Η πίεση γίνεται ακόμη πιο ασφυκτική, καθώς το Eurogroup δεν άφησε άλλα χρονικά περιθώρια και ζητά να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μέχρι την Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας «αποδέχεται» εκών – άκων τις ελληνικές ευθύνες για τις επτάμηνες παλινωδίες, θυμίζοντας ότι την εργαλειοθήκη, η Ελλάδα την παρήγγειλε στον ΟΟΣΑ πληρώνοντας μάλιστα αδρά γι’ αυτή.
Αν και ο κ. Στουρνάρας μέχρι πολύ πρόσφατα εμφανιζόταν αισιόδοξος λέγοντας ότι θα «εκπλαγούν» θετικά η Τρόικα και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του από τα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης, εννοώντας προφανώς το δημοσιονομικό πλεόνασμα, γνωρίζει πως η χώρα χρειάζεται άμεσα τη δόση των 10 δισ. ευρώ και αν αυτή δεν εγκριθεί και εκταμιευθεί, το θαυματοποιό πλεόνασμα θα εξανεμισθεί πριν καν προλάβουν να διενεργηθούν οι ευρωεκλογές.
Από την πλευρά της η Τρόικα και οι Ευρωπαίοι γνωρίζοντας επίσης τη δεινή θέση της ελληνικής κυβέρνησης, έκοψαν με το μαχαίρι, βάζοντας στο τραπέζι το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τις μύχιες σκέψεις για χρήση των κεφαλαίων που διαθέτει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών αυτών.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook